Specialist Risicobeheersing

De afdeling Toezicht van de directie Risicobeheersing is op zoek naar een:

Specialist Risicobeheersing voor 36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?

 • Je houdt risicogericht toezicht op fysieke veiligheid en brandveiligheid voor de categorie zwaar, denk hierbij aan complexe omgeving, politiek-bestuurlijk gevoelige context, meervoudige aanvragen.
 • Je inventariseert, analyseert en beoordeelt in de categorie zwaar over risico’s en zorgt voor het beheer van deze informatie voor het ontwikkelen van risico-scenario’s.
 • Je stemt proactief af met andere partijen (in- en extern) ten aanzien van fysieke veiligheid, gezondheidsaspecten, openbare veiligheid en veiligheidsprojecten over veiligheidsvraagstukken in de categorie zwaar die voortvloeien uit het toezicht onder meer bij bouwkundige projecten, bluswatervoorziening en bereikbaarheid, inrichtingen en evenementen en ter voorbereiding op incidentbestrijding.
 • Je denkt mee in mogelijke oplossingen en overtuigt betrokken partijen, waaronder bevoegd gezag en de vergunninghouder van de te kiezen oplossingsrichtingen.
 • Je initieert en onderhoudt namens de VRU netwerken en relevante in- en externe contacten, ook op landelijk niveau, ten behoeve van expertise ontwikkeling binnen Risicobeheersing en vertaalt deze in concrete werkprocedures.
 • Je beoordeelt risico- en omgevingsgericht bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen in samenhang en op wet- en regelgeving.
 • Je draagt bij aan kennisontwikkeling, kwaliteitsverbetering en procesefficiëntie van het team waaronder het beheer van de werkprocessen, werkwijzen, kaders en standaarden en hebt hierin een trekkersrol (initieert, coacht).
 • Je kunt de rollen werkverdeler en/of kwaliteitscontroleur tot en met categorie zwaar invullen.
 • Je werkt met diverse specifieke (geautomatiseerde) modellen en systemen onder andere in het kader van Fire Safety Engineering.
 • Je bereidt de uitvoering van complexe (integrale) handhavingstrajecten voor in samenwerking met bevoegd gezag en ondersteunt bevoegd gezag hierin, wanneer wet- en regelgeving niet adequaat wordt nageleefd.
 • Je voert (risicogericht) toezicht uit op ruimtelijke ordening (omgevingsveiligheid, -visies en -plannen).

Ben jij dat?

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgesloten met een diploma.
 • Je hebt aanvullende specialistische opleiding(en) gevolgd of bent bereid deze te volgen en af te ronden met goed resultaat (zoals de opleiding Specialist Risico’s & Veiligheid, Specialist Brandpreventie of opleidingen op het gebied van industriële veiligheid of vuurwerk).
 • Je werkt zelfstandig, klantgericht en kwaliteitsgericht met oog voor resultaten. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van risicobeheersing.
 • Je hebt ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van de standpunten van de Veiligheidsregio.
 • Je hebt oog voor (bestuurlijke) verhoudingen en de belangen van de betrokken organisaties.
 • Je hebt vaardigheid in het opstellen van adviezen, nota’s en rapporten.
 • Je bent gedreven, initiatiefrijk, samenwerkingsbereid, creatief en flexibel.
 • Inzicht/ervaring in repressief optreden is een pre.

Waar ga je werken?
De directie Risicobeheersing voert de werkzaamheden uit voor 26 gemeentes in de regio Utrecht in vier hoofdprocessen: Risicobeeld, Analyse & Beleid (RAB), Advies, Toezicht, en (Brand)Veilig Leven. In deze functie ben je werkzaam binnen het proces Toezicht. De basiswerkplek is op een van de grotere brandweerposten in de regio Utrecht of de locatie Archimedeslaan Utrecht. Jouw werkplek kan wisselend zijn.

Wat bieden wij?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 10 (maximaal €4.225,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie
Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: met mevrouw Gerda Bouma, functie Manager Toezicht op telefoonnummer 06-51103905.

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Wil je solliciteren? Ga naar ons online vacatureplatform en voeg je brief en cv toe.

Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 21 juli 2019. De gesprekken zullen plaatsvinden op 23 of 25 juli 2019.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Delen