Specialist Risicobeheersing

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. Om hieraan een bijdrage te leveren, is de afdeling Toezicht van de directie Risicobeheersing op zoek naar een:

Specialist Risicobeheersing

36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?
Samengevat houd je specialistisch toezicht op fysieke veiligheid en brandveiligheid inzake bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen. In het kader van het Besluit risico’s en zware ongevallen (Brzo) beoordeel je veiligheidsrapportages, houd je toezicht en geef je uitvoering aan controles en handhaving bij bedrijven die onder het regime van bedrijfsbrandweren vallen. Hoe je daar een bijdrage aan levert?

  • Je inventariseert, analyseert en beoordeelt risico’s voor het ontwikkelen van risico-scenario’s;
  • Je stemt proactief af met andere partijen (in- en extern) ten aanzien van fysieke veiligheid, gezondheidsaspecten en openbare veiligheid. Dit alles in de voorbereiding op mogelijkheden voor de incidentbestrijding;
  • Je denkt mee in mogelijke oplossingen en overtuigt betrokken partijen, waaronder bevoegd gezag en de vergunninghouder, van de te kiezen oplossingsrichtingen;
  • Je initieert en onderhoudt namens de VRU netwerken en relevante in- en externe contacten, ook op landelijk niveau, ten behoeve van expertise ontwikkeling binnen Risicobeheersing;
  • Je werkt met diverse specifieke (geautomatiseerde) modellen en systemen onder andere in het kader van Fire Safety Engineering;
  • Je bereidt de uitvoering van complexe (integrale) handhavingstrajecten voor in samenwerking met bevoegd gezag. 

Ben jij dat?
Je hebt oog voor ontwikkelingen op het gebied van Brzo en wil graag bijdragen aan de verbetering van onze controles, toezicht en handhaving. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen, werkt zelfstandig, creatief en omgevingsbewust met oog voor resultaten. Daarnaast heb je ervaring in het verdedigen van standpunten in overlegsituaties en oog voor (bestuurlijke) verhoudingen en belangen van betrokken organisaties. Tot slot hebben we een tweetal opleidingseisen:

  • Je hebt een afgeronde, relevante HBO opleiding (in een chemische/technische richting of veiligheidskunde) of een WO-diploma met kennis van het vakgebied.
  • Je hebt aanvullende specialistische opleidingen gevolgd of bent bereid deze te volgen (zoals de opleiding Specialist Industriële Veiligheid, Specialist Brandpreventie en Nieuwe Inspectiemethoden (NIM)).

Waar ga je werken?
De directie Risicobeheersing voert werkzaamheden uit voor 26 gemeenten in de regio Utrecht in vier hoofdprocessen: Risicobeeld, Analyse & Beleid (RAB), Advies, Toezicht, en (Brand)Veilig Leven. In deze functie ben je werkzaam binnen het proces Toezicht. De basiswerkplek is op een van de grotere brandweerposten in de regio Utrecht. Jouw werkplek kan wisselend zijn.

Wat bieden wij?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 10 (maximaal € 4.406,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie
Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Gerda Bouma, Manager Toezicht op telefoonnummer 06-51103905.

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Wil je solliciteren? Ga naar ons online vacatureplatform en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 18 mei 2020.

In verband met de huidige situatie zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat u wellicht gewend bent. U wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van deze vacature.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000

Delen