Specialist Paraatheid

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en gemeentelijke crisisbeheersing. Gedreven en trots dragen we samen met onze veiligheidspartners zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises. Iedere dag weer bieden onze medewerkers zorg en veiligheid aan alle inwoners van de regio Utrecht.

Veiligheidsregio Utrecht werkt continu aan het verder verbeteren van de kwaliteit van rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio. Om hieraan bij te dragen, is het team Paraatheid van de afdeling Preparatie Centraal op zoek naar een: Specialist Paraatheid voor 36 uur per week (1,0 fte)

Wat ga je doen?

 • Je signaleert, analyseert en adviseert over ontwikkelingen op het gebied van de operationele paraatheid binnen de regio en je vertaalt landelijk beleid naar consequenties voor regionaal en lokaal beleid.
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van regionaal beleid ten aanzien van de paraatheid binnen de regio en zorgt voor afstemming, de implementatie en uitvoering daarvan.
 • Je stelt strategische en operationele analyses op met betrekking tot de operationele dekking, als onderdeel van het cyclisch beleidsproces.
 • Je vertaalt (complexe) procedures naar alarmerings- en uitrukprocedures en doet voorstellen voor aanpassingen van alarmerings- en uitrukprocedures aan de hand van analyses en evaluaties.
 • In voorkomende gevallen treed je op als projectleider bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
 • Je initieert en onderhoudt netwerken en stimuleert samenwerking en afstemming.
 • Je levert een substantiële bijdrage aan de totstandkoming van het regionale dekkingsplan 2020. 
 • Je levert een substantiële bijdrage aan het opzetten en in stand houden van een beheersorganisatie voor de operationele grenzen.

Ben jij dat?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en ervaring op het gebied van paraatheid.
 • Je beschikt over aanvullende kennis en (ruime ervaring) in het vakgebied.
 • Je hebt kennis van wetgeving, procedures op onderdelen van het betreffende terrein en kunt deze kennis toepassen.
 • Je hebt ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de organisatie en het doen van voorstellen.
 • Je hebt vaardigheid in het ontwikkelen van scenario’s en het opstellen van nota’s en adviezen.
 • Je hebt inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.
 • Vanuit politiek-bestuurlijke inzichten ben je in staat om dilemma’s helder weer te geven en om te zetten naar gerichte adviezen.
 • Je hebt een zelfstandige, flexibele en klantgerichte instelling.
 • Je beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden en een proactieve houding.

Waar ga je werken?

De Directie Brandweerrepressie bestaat uit drie werkgebieden en een afdeling Preparatie Centraal. Je komt te werken bij het team Paraatheid van de afdeling Preparatie Centraal van deze directie.

Wat bieden wij?

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 10 (maximaal €4.225,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kan je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: de heer M. van der Zee, Teamleider Paraatheid op telefoonnummer 088 878 4196.

Klik hier om je brief en CV toe te voegen.
Je sollicitatie en CV dienen uiterlijk binnen te zijn op: 15 februari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000
Wij gebruiken cookies