Medewerker Risicobeheersing 1

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.
Om hieraan een bijdrage te leveren, is de afdeling Advies van de directie Risicobeheersing op zoek naar een:

Medewerker Risicobeheersing 1 voor 36 uur (1 fte)

Deze functie kan mogelijk in combinatie met een repressieve dagdienstfunctie als manschap worden uitgevoerd

Wat ga je doen?

 • Je adviseert bevoegd gezag op fysieke veiligheid en brandveiligheid voor de categorie middel (complexe omgeving, enkel/meervoudige aanvragen).
 • Je inventariseert, analyseert en beoordeelt in de categorie middel over risico’s en zorgt voor het beheer van deze informatie voor het ontwikkelen van risico-scenario’s.
 • Je stemt proactief af met andere partijen (in- en extern) ten aanzien van fysieke veiligheid, gezondheidsaspecten, openbare veiligheid en veiligheidsprojecten over veiligheidsvraagstukken in de categorie middel die zichtbaar worden bij advisering onder meer bij bouwkundige projecten, bluswatervoorziening en bereikbaarheid, inrichtingen en evenementen en ter voorbereiding op incidentbestrijding.
 • Je denkt mee in mogelijke oplossingen en overtuigt betrokken partijen zowel bevoegd gezag als de vergunninghouder van de te kiezen oplossingsrichting.
 • Je initieert en onderhoudt namens de VRU netwerken en relevante in- en externe contacten, ook op landelijk niveau, ten behoeve van expertise ontwikkeling binnen Risicobeheersing en vertaalt deze in concrete werkprocedures.
 • Je beoordeelt/toetst risicogericht bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen in samenhang en op wet- en regelgeving.
 • Je signaleert knel- en verbeterpunten, denkt mee over mogelijke oplossingen tot kennisontwikkeling, kwaliteitsverbetering en procesefficiëntie van het team en hebt hierin een trekkersrol (initieert, faciliteert).

Wat ga je doen repressief?
We onderzoeken binnen de VRU de mogelijkheid om de paraatheid te verbeteren. Dat betekent dat we op zoek zijn naar kandidaten die ook bereid en in staat zijn om een repressieve taak op zich te nemen. Je voert dan operationele werkzaamheden uit ten behoeve van incidentbestrijding (≥ 25%) in de functie van Manschap. Eventueel voer je ook een specialisme uit. Je maakt onderdeel uit van het repressieve dagdienstrooster van Amersfoort, Zeist of Nieuwegein-Noord, hiervoor ben je gedurende de werkweek (meerdere dagen/dagdelen) beschikbaar.

Ben jij dat?

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgesloten met een diploma, bij voorkeur in een technische richting.
 • Je hebt succesvol de opleiding Specialist Brandpreventie afgerond.
 • Je werkt zelfstandig, klantgericht en kwaliteitsgericht met oog op resultaten.
 • Je kunt in overlegsituaties de standpunten van de Veiligheidsregio toelichten en verdedigen.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, regels en procedures.
 • Je beschikt over kennis van de bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Je kunt goed samenwerken, je reflecteert op je eigen werk en handelen en je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
 • Affiniteit met digitale werkprocessen is een pré.

  Ben je ook repressief inzetbaar?
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • Je bent minimaal opgeleid tot Manschap.
 • Je hebt kennis en ervaring binnen het repressieve werkveld.

Waar ga je werken?
De directie Risicobeheersing voert de werkzaamheden uit voor 26 gemeentes in de regio Utrecht in vier hoofdprocessen: Risicobeeld, Analyse & Beleid (RAB), Advies, Toezicht en (Brand)Veilig Leven. In deze functie werk je binnen de afdeling Advies. De basiswerkplek is op een van de grotere brandweerposten in de regio Utrecht of de locatie Archimedeslaan Utrecht. Jouw werkplek kan wisselend zijn.

Wanneer je deze functie als combi-functie invult zal je voor een deel van je werkweek ingeroosterd worden in het dagdienstrooster van één van de dagdiensten, op de post Amersfoort, Zeist of Nieuwegein-Noord.

Wat bieden wij?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 9 (maximaal € 3.805,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De repressieve functie Manschap B is ingedeeld in respectievelijk schaal 6 (maximaal € 2.729,- bruto per maand voor 36 uur per week). De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie
Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: de heer Peter Jochems, Manager Advies, op telefoonnummer 088 878 3768.

Wil je solliciteren? Ga naar ons online vacatureplatform en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op: 1 september 2019.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

De functie waarop je solliciteert is een overheidsfunctie waarbij veel contact is met derden. Om deze reden kan een internetcheck onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Delen