Medewerker Risicobeheersing

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

 

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.


Om hieraan een bijdrage te leveren, is de afdeling Toezicht van de directie Risicobeheersing op zoek naar een:

 

Medewerker Risicobeheersing 1

36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?

Je houdt risicogericht toezicht en adviseert bevoegd gezag op fysieke veiligheid en brandveiligheid voor de categorie middel (complexe omgeving, enkel/meervoudige aanvragen).

Je inventariseert, analyseert en beoordeelt in de categorie middel over risico’s en zorgt voor het beheer van deze informatie voor het ontwikkelen van risico-scenario’s.

Je stemt proactief af met andere partijen (in- en extern) in de categorie middel over veiligheidsvraagstukken bij bouwkundige projecten, bluswatervoorziening en bereikbaarheid, inrichtingen en evenementen en ter voorbereiding op incidentbestrijding.

Je denkt mee in mogelijke oplossingen en overtuigt betrokken partijen van de te kiezen oplossingsrichting.

Je initieert en onderhoudt namens de VRU netwerken en relevante in- en externe contacten, ook op landelijk niveau, ten behoeve van expertise ontwikkeling binnen Risicobeheersing en vertaalt deze in concrete werkprocedures.

Je beoordeelt/toetst risicogericht bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheidsmaatregelen in samenhang en op wet- en regelgeving.

Je bereidt de uitvoering van (integrale) handhavingstrajecten voor in samenwerking met bevoegd gezag en ondersteunt bevoegd gezag hierin, wanneer wet- en regelgeving niet adequaat wordt nageleefd.

Je signaleert knel- en verbeterpunten, denkt mee over mogelijke oplossingen tot kennisontwikkeling, kwaliteitsverbetering en procesefficiëntie van het team en hebt hierin een trekkersrol (initieert, faciliteert).

Ben jij dat?

Je hebt een relevante HBO opleiding afgesloten met een diploma, bij voorkeur in een technische richting.

Je hebt succesvol de opleiding Specialist Brandpreventie afgerond.

Je werkt zelfstandig, klantgericht en kwaliteitsgericht met oog op resultaten.

Je kunt in overlegsituaties de standpunten van de Veiligheidsregio toelichten en verdedigen.

Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, regels en procedures.

Je beschikt over kennis van de bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.

Je kunt goed samenwerken, je reflecteert op je eigen werk en handelen en je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Affiniteit met digitale werkprocessen is een pré.

Waar ga je werken?

De directie Risicobeheersing voert de werkzaamheden uit voor 26 gemeenten in de regio Utrecht in vier hoofdprocessen: Risicobeeld, Analyse & Beleid (RAB), Advies, Toezicht en (Brand)Veilig Leven. In deze functie werk je binnen de afdeling Toezicht. De basiswerkplek is op een van de grotere brandweerposten in de regio Utrecht. Jouw werkplek kan wisselend zijn.

Wat bieden wij?

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 9 (€2.591,- tot € 3.805,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Afhankelijke van je kennis en ervaring kan er sprake zijn van een aanloopschaal 8. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

 

Informatie en sollicitatie

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: Gerda Bouma, Manager Toezicht, op telefoonnummer 06-511 03 905.

 

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

 

Wil je solliciteren? Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 20 september 2019. De gesprekken zullen plaatsvinden op 25 september 2019.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze  privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Delen