Manschap/Brandweerduiker

Vacature

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties. Elke dag weer, en steeds beter. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Manschap/Brandweerduiker

36 uur per week ( fulltime)

 

Wat ga je doen?

Om hieraan een bijdrage te leveren, is de directie Brandweerrepressie afdeling Repressie op zoek naar een (Aspirant) Manschap 24 uurs-dienst / Brandweerduiker m/v voor 36 uur per week. Het betreft functies voor de beroepsposten in onze regio. Je kunt derhalve als manschap/brandweerduiker geplaatst worden in Utrecht of Amersfoort.

  • Je voert als Manschap tijdens de incidentbestrijding operationele werkzaamheden uit onder leiding van een bevelvoerder;
  • Je draagt naast de incidentbestrijding bij aan de paraatheid van personeel, materiaal en materieel;
  • Je kan in voorkomende gevallen worden ingezet als specialist; Je volgt de benodigde opleidingen,  oefeningen, en trainingen;  
  • Je wordt ingezet als brandweerduiker waarbij je werkt onder leiding van een duikploegleider.

Ben jij dat?

  • Je hebt een (V)MBO diploma, bij voorkeur een vaktechnische richting;
  • Je bent in het bezit van het diploma Manschap;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
  • Je bent, bij voorkeur, in het bezit van rijbewijs C, de certificaten brandweerchauffeur en

brandweerduiker of bereid deze te behalen;

  • Je bent duikgeschikt om opgeleid te kunnen worden tot brandweerduiker;
  • Daarnaast beschik je over de competenties accuraatheid, samenwerken  en je bent stressbestendig.

Waar ga je werken?

De Directie Brandweerrepressie bestaat uit de Regionale Alarmcentrale Brandweer en de Afdelingen Repressie. De afdeling Repressie heeft drie werkgebieden. Je bent flexibel inzetbaar. Je kunt worden ingezet in deze functie op verschillende locaties binnen de VRU.

 

Wij bieden je…

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie aan vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. Als gediplomeerd Manschap word je ingedeeld in schaal 5 voor 36 uur per week (maximaal € 2738,- bruto per maand) en ontvang je een onregelmatigheidstoelage van 17.63%. De brandweerduiker ontvangt nog een aparte vergoeding. De opleiding tot brandweerduiker wordt volledig door ons vergoed. 

De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB).

Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie

Spreekt deze vacature jou aan? Ga naar ons vacatureplatform en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 6 september 2020

Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met de heer de heer Marco van der Zee m.van.der.zee@vru.nl, of de heer Nico Hems n.hems@vru.nl, ploegcommandanten werkgebied 2.
Kijk voor informatie over onze organisatie op en onze website.

Voor deze functie geldt een intensieve selectie procedure.

De selectie procedure bestaat, naast een briefselectie, uit een zwem-, loop-, kracht- en coördinatietest en, indien de geldende coronamaatregelen het toestaan, een 24 uurs test. Daarnaast wordt er een sollicitatiegesprek gevoerd. Bij positief vervolg vinden er nog een assesement en medische keuring plaats. Zowel voor manschap als brandweerduiker.

Het is mogelijk dat we, na overleg met jou, referenties inwinnen. De procedure wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaardengesprek en het aanleveren van een verklaring omtrent gedrag (VOG).

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Je wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van deze vacature.  

De functie waar naar je solliciteert is een overheidsfunctie waarbij veel contact is met derden. Om deze reden kan een internetcheck onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Goed om te weten

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

 

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000

Delen