Manager Risicobeeld, Analyse en Beleid

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

 

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.


Om hieraan een bijdrage te leveren, is de directie Risicobeheersing op zoek naar een:

 

Manager Risicobeeld, Analyse en Beleid (RAB)

36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?

Je signaleert wat er in de omgeving, het verzorgingsgebied en de maatschappij aan ontwikkelingen plaatsvindt en vertaalt de gevolgen van deze ontwikkelingen naar Risicobeheersing alsook naar de gehele veiligheidsketen.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een risicobeeld, het actueel houden hiervan en de vertaling van de impact naar nieuw beleid. Je adviseert de directie over de ontwikkelingen in het verzorgingsgebied.

Je exploreert en stimuleert afdeling overstijgende samenwerking en stemt af op tactisch en strategisch niveau in het MT over prioriteiten ten behoeve van Risicobeheersing. Je adviseert proactief de directeur Risicobeheersing en managers Risicobeheersing.

Je initieert de veranderingen in bestaande en nieuwe processen en schakelt hierin met de proceseigenaren.

Je hebt ervaring in het integraal leiden en resultaatgericht managen van een organisatieonderdeel (de afdeling RAB bestaat uit 8 fte) en je bent in staat op effectieve wijze te sturen. Je bewaakt de productieafspraken en de kwaliteit van de dienstverlening en legt hierover verantwoording af.

Je coacht medewerkers en begeleidt ze in hun ontwikkeling.

Je zet nieuwe (ontwikkel)lijnen uit. Stuurt op en realiseert de gewenste organisatie (cultuur)verandering, samen met de medewerkers. Je houdt daarbij de balans tussen going-concern (korte termijn) levering en continue (lange termijn) ontwikkeling in het oog.

Vanzelfsprekend weet je goed te acteren op landelijk niveau.

Ben jij dat?

Je bent in staat om een visie te ontwikkelen op basis van je kennis over verschillende speelvelden, inzicht in het beleidsgebied en vanuit de trends in de maatschappij. Voor de vertaling van de visie naar de organisatie maak je gebruik van de kennis en ervaring binnen je afdeling.

Hiervoor beschik je over inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je bent omgevingssensitief en ondernemend.

Je beschikt over WO werk- en denkniveau.

Je beschikt over een netwerk (of bent makkelijk in staat dit op te bouwen) op het betreffende beleidsgebied.

Je vindt het leuk om te bouwen aan een nieuw samengesteld team, met daarbinnen nieuwe aandachtsgebieden (zoals informatiemanagement en data analyse) die sturend en ondersteunend moeten worden voor de hele dienstverlening van de directie Risicobeheersing.

Je kunt goed sturen, verbinden en reflecteren.

Je bent vaardig in het ontwikkelen, verdedigen en uitdragen van beleid.

Waar ga je werken?

De directie Risicobeheersing voert de werkzaamheden uit voor 26 gemeentes in de regio Utrecht in vier hoofdprocessen: Risicobeeld, Analyse & Beleid (RAB), Advies, Toezicht en (Brand)Veilig Leven. Als Manager RAB werk je direct onder de directeur Risicobeheersing. De afdeling RAB zorgt ervoor dat er op één plek zicht is op het verzorgingsgebied, trends en ontwikkelingen. Hier wordt – in samenwerking met de proceseigenaren – de inschatting gemaakt welke consequenties deze ontwikkelingen hebben op het gebied van (brand)veiligheid en vervolgens omgezet naar initiatieven binnen de veiligheidsketen. De basiswerkplek is op een van de grotere brandweerposten in de regio Utrecht of de locatie Archimedeslaan Utrecht.

Wat bieden wij?

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 13 (€4.490 - €5.984 bruto per maand) voor 36 uur per week. Als je nog niet voldoet aan de functie-eisen kan er sprake zijn van een aanloopschaal (schaal 12). De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

 

Informatie en sollicitatie

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: mevrouw Jacqueline Buitendijk, Directeur Risicobeheersing op telefoonnummer 088 878 1010.

 

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

 

Wil je solliciteren? Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 22 september 2019.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze privacyverklaring staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

 

 

Delen