Centralist VRU Brandweer

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskun-dige hulpverlening en gemeentelijke crisisbeheersing. Gedreven en trots dragen we samen met onze veiligheidspartners zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises. Iedere dag weer bieden onze medewerkers zorg en veiligheid aan alle inwoners van de regio Utrecht.

Veiligheidsregio Utrecht werkt continu aan het verder verbeteren van de kwaliteit van rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio. Om hieraan bij te dragen, is de afdeling Regionale Alarmcentrale (RAC) op zoek naar een:

Centralist (Brandweer)

36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?
Jouw dag is nooit hetzelfde en je weet ook niet wat je vandaag precies gaat doen. Soms is het heel hectisch, dan weer stil en rustig. Jij bent de eerste hulp voor de burger op straat. Je neemt meldingen aan, vormt snel een goed beeld van het incident en alarmeert op basis daarvan de juiste eenheden en personen. Je onderhoudt contact met de eenheden, coördineert het berichtenverkeer en werkt samen met je collega’s van de meldkamers van de politie en ambulancezorg. Jij voert de regie over het incident, het aanrijden en alarmeren van de in te zetten eenheden totdat de eerste brandweereenheid bij het incident arriveert.

Ben jij dat?
- Je bent in het bezit van een rijbewijs B en kunt in noodgevallen binnen een half uur op je werk zijn (binnenstad Utrecht);
- Je denkt en werkt aantoonbaar op minimaal MBO niveau 4;
- Je bent fulltime beschikbaar;
- Je beschikt over een uitstekende typevaardigheid;
- Je kunt goed luisteren en durft door te vragen;
- Je neemt onder grote tijdsdruk de juiste beslissingen;
- Je beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
- Je kunt goed samenwerken, je reflecteert op eigen werk en handelen en je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
- Je hebt geen moeite met onregelmatige diensten;
- Je houdt van hectiek en actie en kunt ook goed omgaan met rustige en stille momenten;
- Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
- Je kunt Engels spreken.

Waar ga je werken?
De regionale alarmcentrale (RAC) van Veiligheidsregio Utrecht is de plek waar elke brandweerinzet binnen de regio begint. Er werken ongeveer twintig centralisten, in ploegen van twee. Er wordt gewerkt in vol continue rooster (onregelmatig) en flexdiensten. Daarnaast is er een piketregeling waar bij veel of grotere incidenten een extra centralist oproepbaar is.

De komende jaren verandert er veel; we verhuizen samen met de meldkamers van de Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland naar De Groest in Hilversum. De details van deze veranderingen worden nog uitgewerkt.

Wat bieden wij?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal €2.986,- bruto per maand) voor 36 uur per week. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kan je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie
Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: de heer Peter Foreman (teamleider) via telefoonnummer 088-878 3673 of de heer Rob Hoekstra (senior centralist) via het telefoonnummer 088-878 3742.

Je brief en CV kun je mailen naar: sollicitatie@vru.nl. Wij vragen je je naam en de functienaam in het onderwerp van jouw e-mail te plaatsen. Je sollicitatie en CV dienen uiterlijk binnen te zijn op: 10 december 2017. De eerste selectieronde zal plaatsvinden op 3, 4 of 8 januari 2018 aanstaande. Een eventueel vervolggesprek zal plaatsvinden op 9 of 11 januari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000
Wij gebruiken cookies