Centralist

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskun­dige hulpverlening en gemeentelijke crisisbeheersing. Samen met onze veiligheidspartners dragen we zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises. Iedere dag weer bieden onze medewerkers zorg en veiligheid aan alle inwoners van de regio Utrecht.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. Om hieraan bij te dragen, is de directie Brandweerrepressie op zoek naar:

Centralist
36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?
Als centralist werk je op de meldkamer die via het landelijke alarmnummer 112 direct contact heeft met de burger in nood. Je neemt meldingen aan, vormt snel een goed beeld van het incident en alarmeert op basis daarvan de juiste eenheden en personen. Je onderhoudt contact met de eenheden, coördineert het berichtenverkeer en werkt samen met je collega’s van de meldkamers politie en ambulance. Jij voert de regie over het incident, het aanrijden en alarmeren van de in te zetten eenheden tot dat de eerste brandweereenheid bij het incident arriveert. Het werk is afwisselend en lastig voorspelbaar. Soms is het hectisch, en op andere momenten zijn er minder meldingen. Je verricht dan andere werkzaamheden voor de meldkamer. We zijn op zoek naar drie nieuwe centralisten.

Ben jij dat?

 • Je denkt en werkt aantoonbaar op minimaal MBO niveau 4;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en kunt in noodgevallen binnen een half uur op je werk zijn (binnenstad Utrecht);
 • Je beschikt over een uitstekende typvaardigheid;
 • Je kunt goed luisteren en durft door te vragen;
 • Je neemt onder grote tijdsdruk de juiste beslissingen;
 • Je beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt goed samenwerken; je werkt accuraat en bent stressbestendig;
 • je reflecteert op eigen werk en handelen en je hebt een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je spreekt goed Engels;
 • Je hebt geen moeite met onregelmatige diensten;
 • Je houdt van hectiek en actie en kunt ook goed omgaan met rustige en stille momenten.

Waar ga je werken?
De regionale alarmcentrale van de Veiligheidsregio Utrecht is de plek waar elke brandweerinzet binnen deze regio begint. De RAC is gevestigd in het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid in Utrecht. Er werken zo’n twintig centralisten, in ploegen van twee. Er wordt gewerkt in volcontinurooster (onregelmatig) en flexdiensten. Daarnaast is er een piketregeling waarbij bij veel of grotere incidenten een extra centralist oproepbaar is.
De komende jaren verandert er veel; in 2022 verhuist de meldkamer samen met de meldkamers van de Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland naar de meldkamer Midden-Nederland in Hilversum. Daarnaast beïnvloeden technologische, vakinhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen voortdurend het werk op de meldkamer. Dat stelt bijzondere eisen aan de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de medewerkers. Onze ambitie is hulp te bieden op het allerhoogste niveau.

Wat bieden wij?
Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 7 (maximaal € 2.986,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Daarnaast ontvang je een toelage voor de onregelmatige diensten die je verricht. Een aanloopschaal 6 kan van toepassing zijn.

De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie
Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met: de heer Rob Timmermans, Teamleider Regionale Alarmcentrale a.i. op telefoonnummer 088 878 4087 of de heer Rob Hoekstra, senior centralist op telefoonnummer 088 878 3742.

De eerste selectieronde zal plaatsvinden op 16, 18 of 19 oktober aanstaande. Eventuele vervolggesprekken zullen plaats vinden op 8 of 9 november 2018.
Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke kenmerken, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Wil je solliciteren? Klik dan hier om je brief en cv toe te voegen. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 28 september 2018.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000
Wij gebruiken cookies