Adviseur Juridische zaken

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskun-dige hulpverlening en gemeentelijke crisisbeheersing. Gedreven en trots dragen we samen met onze veiligheidspartners zorg voor het voorkomen en bestrijden van branden, calamiteiten en crises. Iedere dag weer bieden onze medewerkers zorg en veiligheid aan alle inwoners van de regio Utrecht.

Veiligheidsregio Utrecht werkt continu aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de ondersteuning van de organisatie en het bestuur. Om hieraan bij te dragen, is de stafafdeling Bestuur & Control op zoek naar een:

Adviseur Juridische zaken, 36 uur per week (1 fte)

Wat ga je doen?

 • Je biedt specifieke juridische expertise en advies aan de directie en het bestuur.
 • Je behandelt diverse soorten geschillen en ondersteunt bij en behandelt in voorkomende gevallen Wob-verzoeken en klachten.
 • Je adviseert over de (organisatiebrede) implementatie van wet- en regelgeving etc., waaronder privacy.
 • Je zorgt mede voor de juridische control en het bewaken van de naleving van relevante wet- en regelgeving in de organisatie.
 • Je volgt interne (organisatiebreed) en externe ontwikkelingen en levert een bijdrage aan de beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling vanuit het eigen vakgebied.

Ben jij dat?

 • Je hebt een WO opleiding op juridisch gebied met (aanvullende) kennis van privacyregelgeving, openbaarheid van bestuur en staats- en bestuursrecht.
 • Je bent een aantoonbaar stevige juridisch adviseur met sterke communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift).
 • Je weet overzicht te behouden, hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en kernachtig te formuleren.
 • Je bent stressbestendig en gewend om te gaan met ad hoc vraagstukken en de piekbelasting die deze met zich meebrengen.
 • Je bent oplossings- en klantgericht. Je maakt moeilijke dingen niet nog moeilijker, maar je bent in staat om praktische oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken.
 • Je bent in staat om draagvlak te creëren en de implementatie van oplossingen te verzorgen.
 • Je hebt inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen.

Waar ga je werken?

Je gaat werken binnen de stafafdeling Bestuur & Control. Binnen de stafafdeling werk je in het stafonderdeel Juridische zaken samen met de professionals van de stafonderdelen Planning & control, Organisatiebeheer, Communicatie, Accountmanagement en Bestuurlijke zaken. Tezamen ondersteunen deze stafonderdelen het bestuur, de directie en de organisatie bij het continu verder verbeteren van de kwaliteit van brandweerzorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing in de regio Utrecht.

Wat bieden wij?

Veiligheidsregio Utrecht biedt je een interessante functie vol uitdaging in een dynamische omgeving met een prettige werksfeer. De functie is ingedeeld in schaal 11 (maximaal €4.740,- bruto per maand bij 36 uur per week). De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast heb je 165,60 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kan je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Informatie over de organisatie vind je op www.vru.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Bastiaan van ‘t Hoog, Concerncontroller/ Hoofd stafafdeling Bestuur & Control, via 088 878 1700 of b.van.t.hoog@vru.nl.

Je brief en CV kun je mailen naar: sollicitatie@vru.nl. Wij vragen je je naam en de functienaam in het onderwerp van jouw e-mail te plaatsen. Je sollicitatie en CV dienen uiterlijk binnen te zijn op: 1 mei 2017.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
088-8781000
Wij gebruiken cookies