WhatsApp uw brandende vragen aan VRU brandweer

  • Utrecht
  • 17 januari 2017

Het kan iedereen overkomen. Brand in huis. Je wilt er niet aan denken. Toch is het verstandig er wel van tevoren over na te denken om brand te voorkomen. Heb je vragen over brandveiligheid in/ om huis? Stel ze aan de brandveiligheidsexperts van VRU brandweer, bijvoorbeeld via WhatsApp: 06-12 95 85 99.


Brandveiligheid: een taak van ons allemaal

VRU brandweer is 24 uur per dag via WhatsApp bereikbaar voor vragen over het voorkomen van brand in en om het huis. Dit kan middels een bericht, maar ook door het versturen van een foto of filmpje om zaken meer te verduidelijken. De vragen worden tijdens kantooruren beantwoord door brandveiligheidsexperts. VRU brandweer doet dit om de brandveiligheid en het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten. Want de brandweer kan het niet alleen. Brandveiligheid is ieders verantwoordelijkheid. 

 

Voorbeelden van brandende vragen

- Is mijn elektrische deken nog brandveilig? Nadat we een foto hebben ontvangen waarop een brandgat zichtbaar is, is ons advies om deze niet meer te gebruiken omdat kortsluiting of brand kan ontstaan.
- We zijn pas verhuisd en hebben nu een schoorsteen. Ik zie roetophoping aan het begin van de schacht. Kan dat kwaad? Het advies is om de schoorsteen te laten controleren door een schoorsteenveger die is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB).
- Hoe vaak moet ik mijn rookmelder testen? Test deze tenminste één keer per maand. Tips: doe het de eerste maandag van de maand als het luchtalarm wordt getest, dan krijg je iedere maand ‘een herinnering’. Als je een nieuwe batterij plaatst, plak een sticker met de datum op de rookmelder.

 

VRU brandweer gaat in gesprek met je

App jouw vragen naar: 06-12 95 85 99. Heb je geen WhatsApp? Of heb je een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan met ons contact op via: T 088 878 1000 of E voorlichting@vru.nl of kijk hier.

Delen