Wat doe jij bij een overstroming? Ga je naar zolder? Of verlaat je je wijk?

  • Utrecht
  • 30 september 2014

Weet jij of je in een gebied woont dat een overstromingsrisico heeft? En wat doe je als het water stijgt? Ga je naar zolder of verlaat je je wijk? Zijn de wegen nog wel bereikbaar? Op deze en andere vragen vind je antwoord op www.overstroomik.nl.

afsluitdijk

Veiligheidsbewustzijn vergroten
Afgelopen zondag 28 september heeft minister Schultz van Haegen, van Infrastructuur en Milieu, de landelijke website www.onswater.nl en overstroomik.nl officieel gelanceerd. De websites moeten het bewustzijn van burgers en bedrijven vergroten.

De website geeft op postcodeniveau informatie over de gevolgen van overstromingen in hun woon- of verblijfplaats. Op deze manier leren burgers hoe zij tijdens een overstroming zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Zo kun je op postcodeniveau lezen hoe hoog het water in jouw straat kan komen, hoe bereikbaar wegen en spoorwegen nog zijn en waar droge schuilplekken in de directe omgeving te vinden zijn. Verder geeft de website mee dat je, afhankelijk van de evacuatietijd, een keuze hebt tussen blijven of weggaan. Daarnaast zijn er praktische tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op de keuzes.

 

overstroomik

Delen