VRU-ploegen succesvol, Zeist tweede van Nederland

  • Utrecht
  • 30 september 2015

Een brandweerploeg uit Zeist is zaterdag tweede geworden bij de landelijke finale in de klasse 112 van de ABWC vaardigheidstoetsen. Zeist was zelfs met twee ploegen vertegenwoordigd, waarbij de andere ploeg achtste werd. In elke landelijke finale was de VRU met minimaal één brandweerploeg vertegenwoordigd, een prestatie om enorm trots op te zijn!

 

Het scenario in de klasse 112 kan van alles zijn. Alles waarvoor men 112 zou kunnen bellen. Brand, een ongeval met gevaarlijke stoffen, hulpverlening of een combinatie daarvan. De wedstrijdploeg bestaat uit één TS (brandweerauto) met zes personen. Dit seizoen speelden 288 ploegen uit heel Nederland mee in deze klasse. Een hele prestatie dus om tot de laatste negen ploegen te behoren.

 

Hoofdklasse

Ook de hoofdklasse finale vond zaterdag 26 september plaats. Amerongen behaalde daarin een vijfde plaats. De hoofdklasse is gericht op grote incidenten waarbij meerdere brandweervoertuigen nodig zijn. Het scenario kan net als in de klasse 112 van alles zijn. Een ploeg bestaat uit één TS (brandweerauto) met zes personen en een officier (OvD). Vaak zijn er meerdere voertuigen van de organiserende post aanwezig om te figureren binnen het scenario. Aan de hoofdklasse namen dit jaar 71 ploegen deel.

 

Vinkeveen Nederlands kampioen Oppervlakte Redding

Bij oppervlakte redding vinden landelijk twee selectierondes plaats. Vinkeveen en Abcoude plaatsten zich voor de landelijke finale op 12 september in Vianen. Vinkeveen wist daar het landskampioenschap te behalen. Abcoude werd zesde.

 

Hogedruk

Zeist en Groenekan wisten zich te plaatsen voor de landelijke finale op 5 september in Dodewaard. Zij werden respectievelijk zevende en achtste in deze klasse waar 259 ploegen dit jaar aan de start verschenen. Een prestatie op zich!

In de klasse TS-HD bestaat de wedstrijdploeg uit één TS (brandweerauto) met zes personen. Deze ploeg bestrijdt een brand met de hogedrukslangen op de auto. Natuurlijk zijn er binnen het scenario ook andere klussen. Dat kan bijvoorbeeld het verlenen van eerste hulp zijn.

 

Brandweervaardigheidstoetsen zijn oefeningen die worden georganiseerd onder de vlag van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. De beste ploegen in elke ronde gaan in een knock-out systeem steeds een ronde door. De oefeningen zijn toegankelijk voor het publiek.

Delen