Veilige Valentijn

  • Utrecht
  • 13 februari 2015

Aanstaande zaterdag 14 februari is het weer Valentijnsdag! Een mooie gelegenheid om jouw geliefde, of misschien wel een geheime liefde, te verrassen met een romantisch avondje bij kaarslicht.

 

Kaarsen zorgen voor een gezellige sfeer in huis, maar kunnen ook razendsnel een brand veroorzaken als je niet goed oplet! Je kunt voorkomen dat jouw Valentijnsdag eindigt in een nachtmerrie door een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen. Zorg ervoor dat je de kaarsen in een stevige en onbrandbare standaard plaatst. Zet de kaarsen daarnaast niet te dicht bij de gordijnen, andere brandbare materialen en/of de cv of kachel. Een kaars die vlakbij de cv of kachel staat, zal door de warmte krom trekken, waardoor deze kan omvallen.

 

Heb je kinderen of huisdieren. Let dan goed op! Huisdieren en kleine kinderen weten niet dat kaarsen een brand kunnen veroorzaken. Denk maar eens aan de staart van een hond, een kat die op tafel springt of een klein kindje dat (te) nieuwsgierig is naar het bewegende vlammetje. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

Ga je ergens heen? Zorg dan dat alle kaarsen uit zijn voordat je weggaat!

 

Fijne Valentijnsdag toegewenst!

Delen