'Uit de brand' landelijk aandacht

  • Utrecht
  • 26 mei 2017

Vandaag verschijnt het artikel 'Uit de brand'in het &Katern, de bijlage voor AD, Brabants Dagblad, BN De Stem, Eindhovens Dagblad, De Stentor, PZC, Tubantia, De Gelderlander, Het Parool. Omdat het een landelijke editie betreft, verwijzen we naar de pagina www.brandweer.nl/veiligthuis.

 

Weet jij waar de meeste brand in huis ontstaat? De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar woningbranden in de provincie Utrecht. In dat jaar is de brandweer 410 keer gealarmeerd voor een woningbrand. Op basis van deze kennis hebben we een campagne opgestart ´Voorkom woningbrand´, waarbij we de inwoners van de regio Utrecht bewust willen maken van brandrisico´s en hoe deze te voorkomen.

 

Campagne ´Voorkom woningbrand´
De brandweer is altijd te laat, er is dan namelijk al brand. Probeer daarom zo goed mogelijk brand te voorkomen en weet hoe te handelen als er toch brand uitbreekt. Heb je vragen over brandveiligheid thuis? WhatsApp jouw vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt  binnen kantooruren antwoord van onze brandveiligheidsexperts. Je kunt ons ook bellen:  088 878 1000, of e-mailen: voorlichting@vru.nl .

Artikel &Katern 26052017.jpg

In de vierde alinea staat per abuis ´Jaarlijks lopen 74 huizen in Nederland brandschade op, meldt de Risicomonitor Woningbranden 2016 van het Verbond van Verzekeraars´. Hier moet staan: 'Jaarlijks lopen 1 op de 74 huizen in Nederland brandschade op'.

Delen