Studentenvakbond vraagt aandacht voor brandveiligheid

  • Utrecht
  • 05 november 2015

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) komt in actie tegen brandonveilige situaties in studentenhuizen.

 

Met de campagne 'Heet in Huis' maakt de LSVb studenten en verhuurders bewust van het belang van een brandveilig huis. Donderdag 5 november start de campagne met een spectaculaire aftrap op de Neude in Utrecht.

heet-in-huis-banner2.jpg

 

Kratjes in de gang, geen rookmelders en na het stappen nog even frituren. Helaas zijn studenthuizen lang niet altijd brandveilig. Studenten denken niet direct aan brandveiligheid als ze op kamers gaan. Toch is het goed om stil te staan bij de risico’s. De brandveiligheid van de studentenwoning ligt voor een deel ligt bij de beheerder of eigenaar/verhuurder. Maar ook als bewoner kun je veel doen aan brandveiligheid. Kijk voor meer tips op Brandveiligheid thuis.

 

De campagne van de LSVb bestaat uit een game, een website en een tour langs verschillende studentensteden. In de game voor IOS en Android komen zeven brandgevaarlijke situaties voorbij. Op de website heetinhuis.nl vind je meer informatie, kun je een brandveiligheidscheck voor je studentenhuis invullen en de gratis app downloaden.

Delen