Stel jouw brandende vragen via WhatsApp

  • Utrecht
  • 01 oktober 2016

Voor al jouw brandveiligheidsvragen in en om het huis

75% van de woningbranden in de regio Utrecht begon in het 2e kwartaal van 2016 bij de schoorsteen, een elektrisch apparaat of in de keuken. Weet je hoe jij zo´n brand kunt voorkomen? VRU brandweer beantwoord vragen via Whatsapp. 24 uur per dag kun je jouw vragen over het voorkomen van brand in en om het huis aan onze brandveiligheidexperts stellen via WhatsApp: 06-12 95 85 99. Jouw vragen worden tijdens kantooruren beantwoord. Een logische uitbreiding van de dienstverlening.

 

Voor alle brandveiligheidsvragen in en om het huis 
Ivonne Vliek, programmamanager Stimulerende Preventie: “We willen het de inwoners van de provincie Utrecht zo eenvoudig mogelijk maken om hun vragen over het voorkomen van brand bij VRU brandweer neer te leggen. Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen inwoners op ieder moment van de dag hun vraag aan VRU brandweer stellen.” Met 9,5 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers in Nederland is dit een logische aanvulling op de huidige informatiekanalen van VRU brandweer als telefoon, e-mail, social media en www.vrubrandweer.nl. Ivonne: “Allemaal met als doel de brandveiligheid en het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten. Want de brandweer kan het niet alleen. Inwoners kunnen zelf zorgen dat brand wordt voorkomen door bijvoorbeeld elektrische apparatuur goed te onderhouden en overbelasting, vuilophoping en schade aan apparatuur te voorkomen. Wij helpen hen graag door alle vragen hierover te beantwoorden.”

 

Geert-Jan Rijsterborgh, één van de brandveiligheidsexperts van VRU brandweer, is enthousiast: "Voor een korte vraag is WhatsApp ontzettend handig. En het biedt extra mogelijkheden. Twijfel je of jouw rookmelder op de juiste plaats hangt? Of jouw wasdroger nog wel zo brandveilig is? Maak een foto of korte video met je telefoon, stuur 'm door en ik kan je nóg beter helpen."


VRU brandweer gaat in gesprek met jou 
VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App naar: 06-12 95 85 99. Heb je geen WhatsApp? Of heb je een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan met ons contact op via: 
T 088 878 1000 
E voorlichtingvru@vru.nl

Delen