Sirenetest

  • Utrecht
  • 06 februari 2017

Op de eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur precies de sirene getest. Dit doen we om te controleren of het systeem goed functioneert. 

De sirenetest niet gehoord?

Het signaal duurt 1 minuut en 26 seconden. Is de sirene bij jou in de buurt niet afgegaan, dan horen wij dit graag. Je kunt dit doorgeven aan de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) via paraatheid@vru.nl onder vermelding van de postcode van de locatie waar je om 12.00 uur was. De sirene wordt niet getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen. Meer weten over de sirenetest in onze regio? Bekijk dan wat je moet doen als er echt iets aan de hand is.

 

Tip van VRU brandweer: test jouw rookmelder 
Tijdens de maandelijkse test van de sirenes roepen de brandweer en brandwondenstichting alle mensen op hun rookmelder te testen. Zo weet je zeker dat ze het doen wanneer je ze nodig hebt. Want als je slaapt, slaapt jouw neus ook. Je ruikt geen rook, maar het alarm van de rookmelder hoor je wel. Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar dat slechts 45% van die rookmelders ook echt werkt. De resultaten van het onderzoek en de adviezen hierover lees je hier.

 

Vragen over brandveiligheid in/om huis? WhatsApp!
Hoe makkelijk is het als je jouw vraag op ieder moment van de dag, vanaf iedere locatie aan VRU brandweer kan stellen? VRU brandweer zet WhatsApp in voor brandveiligheidsvragen in en om het huis. Onze specialisten op het gebied van brandveiligheid staan klaar om jouw vragen over brandveiligheid te beantwoorden. Blijf niet rondlopen met jouw vraag, wij helpen je graag! App naar: 06 12 95 85 99.

Delen