Officiële start korps Rhenen-Achterberg

  • Utrecht
  • 28 maart 2014

Op zaterdag 29 maart 2014 is de samenvoeging van de brandweerposten Rhenen en Achterberg een feit. Vanaf die dag gaat het brandweerkorps Rhenen-Achterberg officieel van start. Tijdens een bijeenkomst staan het personeel, de burgemeester en andere genodigden hierbij stil.

 

Besluit gemeenteraad
Op 28 augustus 2012 heeft de gemeenteraad van Rhenen besloten dat de post in Achterberg gesloten of samengevoegd moest worden. Het samenvoegen van de twee posten is er onder andere op gericht efficiënter met geld, menskracht en middelen om te gaan.

 

Veiligheid
De brandweerpost Achterberg ligt dicht in de buurt van de brandweerpost Rhenen. Daarom zijn er geen noemenswaardige gevolgen voor de opkomsttijden van gealarmeerde brandweervoertuigen. De posten hadden al voor een groot gedeelte een overlapping in hun dekkingsgebied. Kortom, de samenvoeging heeft geen gevolgen voor het veiligheidsniveau. Bewoners worden binnen dezelfde tijd geholpen als eerder het geval was.

 De samenvoeging heeft bovendien geen gevolgen voor de veiligheid van het brandweerpersoneel.

 

Verhuizing
De brandweerpost van Achterberg is inmiddels gesloten en het materieel is verhuisd naar het nieuwe korps met als locatie de kazerne van de post Rhenen. Het personeel van beide posten hebben allemaal een functie gekregen in de fusiepost. Alle brandweermedewerkers van het nieuwe korps werken en oefenen vanaf nu samen.

Delen