Luitenant-generaal Mart de Kruif bezoekt post Amersfoort-centrum

  • Utrecht
  • 15 maart 2016

De commandang der Landstrijdkrachten Luitenant-generaal Mart de Kruif bracht vrijdag 11 maart een bezoek aan de brandweerkazerne in Amersfoort-centrum. De Kruif is bezig met zijn afscheidstournee en deed daarbij de brandweer aan. Hij gaat binnenkort met pensioen.

 

Na aankomst op de brandweerkazerne liet de generaal zich bijpraten door Peter Bos, algemeen directeur van de VRU en ‘lichtingsgenoot’ van De Kruif. Peter Bos vertelde over de VRU en de werkzaamheden van de brandweer. Ook legde hij de link tussen brandweer en Defensie. Om generaal De Kruif een beeld te geven van het werk van de brandweer kreeg hij  een aantal demonstraties te zien.

 

Het hoogtereddingsteam demonstreerde het redden van personen vanaf grote hoogte middels touwtechnieken Een uitrukploeg liet zien hoe een slachtoffer uit een voertuig werd gered waarna een reanimatie met de AED werd uitgevoerd. De generaal werd ook zelf aan het werk gezet: hij kon zelf ervaren hoe het is om de weg te vinden in een huis vol rook. Als afsluiting ging De Kruif samen met Peter Bos naar grote hoogte. In het bakje van de hoogwerker ging hij omhoog om een om een brancard van de bovenste verdieping van het oefenhuis te halen.

 

In een tweet liet de generaal weten het bezoek gewaardeerd te hebben!

Delen