Leerlingen Gerrit Rietveld College presenteren adviesrapport

  • Utrecht
  • 13 april 2017

De winnaar is bekend! Vanmiddag hebben de beste groepjes van het Gerrit Rietveld College (GRC) hun adviesrapport gepresenteerd voor de brandweer op de post Leidsche Rijn. De afgelopen maanden hebben verschillende klassen van het GRC in het kader van het vak Onderzoek & Ontwerp hard gewerkt aan het schrijven van een adviesrapport.

 

Het adviesrapport is gericht op het handhaven van de verplichte opkomsttijden van 8 minuten van de brandweer. De gemeente Utrecht wil minder auto's in de stad en richt daar de infrastructuur op in. Smallere toegangswegen zoals op 't Goylaan zijn daar een voorbeeld van. De "out of the box" ideeën van de leerlingen geven de brandweer nieuwe inzichten in hoe de opkomsttijden gehandhaafd kunnen blijven. Daarnaast zoekt het Gerrit Rietveld College praktijkopdrachten die zij kan gebruiken voor het vak O&O, waardoor dit project een win-win situatie is voor zowel de school als de brandweer.

 

Het winnende groepje heeft bedacht dat het blusvoertuig uitgevoerd kan worden met air suspension (luchtvering), waardoor het voertuig horizontaal blijft en niet op en neer beweegt. De leerlingen hebben hun idee compleet uitgewerkt met maquette en kostenplaatje. De ideeën waren stof tot nadenken. Sommige hiervan worden meegenomen in verdere of lopende ontwikkelingen binnen de brandweer. Wij willen het Gerrit Rietveld College hartelijk bedanken hun inbreng. En natuurlijk alle leerlingen heel erg bedankt voor de moeite die jullie in dit project hebben gestoken!

 

   eindpresentatie gerrit rietveld college 4.jpg   eindpresentatie gerrit rietveld college 1.jpg       eindpresentatie gerrit rietveld college 2.jpg

Delen