Internationale dag van veiligheid op het werk

  • Utrecht
  • 28 april 2016

Vandaag is het Internationale dag van veiligheid op het werk. Daarom besteden wij vandaag aandacht aan de arbeidsveiligheid van onze VRU-medewerkers. Binnen de VRU zijn wij bezig met het project: Valbeweging, Operationeel houden en Vakbekwaam blijven met materiaal Veilig Werken op Hoogte/Diepte VRU. Het project betreft: nieuwe sets voor ‘werken op hoogte’. 

 

Nieuwe sets
De brandweer neemt nieuwe sets voor werken op hoogte in gebruik. Er zijn speciale klimhuizen opgebouwd om alle posten met de nieuwe sets te laten oefenen. Eén oefening is voldoende om brandweerlieden vertrouwd te maken met de sets. Vervolgens wordt periodiek met het materiaal geoefend binnen het ‘oefenrooster’.

Die sets zijn daar ook op samengesteld. De sets zijn makkelijk te gebruiken.

 

Planning
De kerninstructeurs zijn al opgeleid en actief. Dit zijn mensen die uit de repressieve dienst geworven zijn. Dit zijn VRU-medewerkers die ‘feeling’ hebben met het materiaal. Zij zijn opgeleid om instructies te kunnen geven aan hun brandweercollega’s. Dat wordt gedaan met behulp van opgestelde stellages die op 10 centrale locaties van de VRU zijn opgebouwd. Die stellages staan daar vanaf januari tot begin juni. In die tijd worden alle repressieve mensen binnen de VRU opgeleid.

Delen