Hoog bezoek tijdens oefendagen jeugdbrandweer

  • Utrecht
  • 16 juli 2015

Elk jaar komen de jeugdbrandweerkorpsen uit de regio Utrecht in juli samen op het strand in Zeewolde om deel te nemen aan de Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefendagen (KJO). Deze Oefendagen staan in het teken van het brandweervak, sport, spel én gezelligheid. Afgelopen week vierden de korpsen het vijfjarig jubileum van de Oefendagen.

 

Jubileum
1 300De KJO bestaat dit jaar vijf jaar. De afgelopen vijf jaar zijn steeds meer jeugdbrandweerkorpsen deel gaan nemen aan de Oefendagen. Een leuke manier om elkaar te leren kennen. We zijn blij dat elk jaar ook één korps van buiten onze regio meedoet: de jeugdbrandweer van gaststad Zeewolde.

 

Hoog bezoek
De korpsen kregen tijdens hun oefenweek hoog bezoek om het jubileum te vieren. Burgemeester van Zanen, voorzitter van het bestuur van Veiligheidsregio Utrecht, en wethouder Zijlstra van de gemeente Zeewolde kwamen tijdens de finale van een inspannende wedstrijd een kijkje nemen in het kamp. Zij reikten een prijs uit aan het winnende korps: Zeewolde. Gefeliciteerd!

 

Sfeerbeelden van de Oefendagen
Wil je weten wat de jongens en meiden afgelopen week hebben gedaan en hoe het eruit zag? Neem dan een kijkje in het fotoalbum.

 

Jeugdbrandweer
2 300In onze regio zijn meer dan 15 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken. Ze krijgen les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en doen mee aan wedstrijden. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. Veel jeugdbrandweerleden stromen na hun achttiende door naar de vrijwillige brandweer. Meer informatie over de jeugdbrandweer vind je op onze website en op de website van Stichting Jeugdbrandweer Nederland.

 

3 350 4 350

 

5 350 6 350

Delen