Hé doe de deur dicht

  • Utrecht
  • 28 september 2016

Deuren sluiten en rookmelder checken 
De boodschap die de Brandpreventieweken bij iedereen binnen wil laten komen: Sluit de binnendeuren als je gaat slapen en zorg voor rookmelders die je ook echt kunt horen. 

Als je slaapt, slaapt jouw neus ook. Je ruikt geen rook, maar het alarm van de rookmelder hoor je wel. Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar dat slechts 45% van die rookmelders ook echt werkt. Kun je zelf geen rookmelder plaatsen? Vraag het rookmelderteam.

 

Een simpele handeling als het sluiten van binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens bij brand. Er is dan meer kans en meer tijd om veilig te vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de giftige rook - de grootste bedreiging bij brand- nog een tijd buiten de leefruimte blijft. Er zijn praktijkvoorbeelden waarbij de brandweer mensen heeft kunnen redden, omdat ze zich in een gesloten ruimte bevonden.

 

Overleef jij een woningbrand?

Test jouw kennis van brandveiligheid. Doe de test op de website Verklein de kans op brand en puzzel hieronder met ons mee.

 

Meer info

De brandpreventieweken worden voorbereid door de themagroep Voorlichting van Stimulerende Preventie. Wil je meer weten, neem dan contact op via T 088 878 3968 en E voorlichtingvru@vru.nl.

 

woordzoeker

Delen