Brandweerspektakel in Werkhoven

  • Utrecht
  • 22 maart 2016

Elk jaar strijden diverse brandweerploegen uit de provincie Utrecht tegen elkaar, met maar één doel: uitgeroepen worden tot de beste ploeg. Dit jaar vinden er vaardigheidstoetsen plaats op 16 april in Werkhoven. Kom jij kijken?slang_met_water_2.jpg 

Vaardigheidstoetsen

Tijdens de vaardigheidstoetsen wordt de vakbekwaamheid van onze collega’s op de proef gesteld. De deelnemende ploegen worden uitgedaagd om hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen door het bestrijden van een in scene gezet incident. Klinkt als een dagelijkse klus, maar het wordt de ploegen niet makkelijk gemaakt! De vaardigheidstoetsen bestaan uit verschillende zwaartepunten en zijn door de bedenkers zelf gespeeld, fijngeslepen en nogmaals gecheckt. Alles is in werk gesteld om de collega’s een uitdagende oefening voor te schotelen. Aan het einde van de dag wordt de beste ploeg bekendgemaakt. Een prijs die iedereen graag op zijn naam wil hebben staan! De winnende ploeg gaat namelijk door naar de volgende ronde, op weg naar misschien wel het landskampioenschap.

 

Wil je komen kijken?

De exacte locaties van de wedstrijden kunnen we helaas nog niet verklappen, want we weten nooit wie er allemaal meeleest! Wil jij de ploegen aanschouwen in hun strijd om de prijs van de beste ploeg? Je bent van harte welkom. We verwijzen je graag naar de brandweerkazerne in Werkhoven aan de Rode Haan 1. Daar zullen vanaf 08:00 uur brandweermensen aanwezig zijn die je vanaf daar graag verwijzen naar de wedstrijdlocatie.

 

Een andere keer een kijkje nemen bij de brandweer?

Ook andere posten organiseren vaardigheidstoetsen en open dagen. Kom je een kijkje nemen?

Delen