Brandweermensen doen bij Carlo & Irene oproep voor meer brandweervrouwen

  • Nederland
  • 09 maart 2015

Je kon ze meteen herkennen tussen het publiek vanwege de blauwe kleding: de brandweermensen van Veiligheidsregio Utrecht. Ze waren afgelopen zondag bij Carlo & Irene om een oproep te doen voor nieuwe brandweermensen. En brandweervrouwen in het bijzonder.

iris

Brandweermensen op bezoek
De brandweermensen van de VRU leggen aan Carlo, Irene (en Frans Bauer) uit waarom we in onze regio op zoek zijn naar nieuwe brandweermensen. Hierbij gesteund door de aanwezigheid van collega's van post Maarn-Maarsbergen. Want de roep om meer brandweervrouwen wordt ook in de posten gedeeld.

 

Carlo Irene

Cijfers
Bij de VRU werken 98 brandweervrouwen (vrijwillig en beroeps) van het totaal van 1858 brandweermensen. Dat is 5% en in lijn met het landelijke gemiddelde, maar natuurlijk nog lang niet genoeg voor Veiligheidsregio Utrecht.

 

Wervende brandweerposten
We hebben op dit moment in de provincie Utrecht 13 brandweerposten die mensen zoeken. Help ons, en verspreid de boodschap, bijvoorbeeld via sociale media!


Waarom brandweervrouwen?

Vrouwen binnen de brandweer zorgen voor diversiteit en verandering. Maar diversiteit is veel meer dan alleen man-vrouw. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in manier van werken en de manier van denken binnen een organisatie. Teams die bestaan uit verschillende soorten mensen zijn nu eenmaal effectiever en innovatiever. En we kunnen daardoor meegaan met een veranderende samenleving.

Delen