Brandweer Schalkwijk zoekt nieuwe vrijwilliger

  • Utrecht
  • 10 juni 2014

Vrijwillige brandweermensen zijn mannen en vrouwen die zich inzetten voor hulp aan mens en dier, onder niet alledaagse omstandigheden. In feite is het een uitdagende en inspirerende parttime job naast je reguliere baan. Lijkt dit je wat? Post Schalkwijk op zoek naar een nieuwe vrijwilliger.

brandweerman slangen

Post Schalkwijk zoekt:

  • Een enthousiast en verantwoordelijk persoon m/v die stressbestendig is, in teamverband kan werken, zich betrokken voelt bij zijn/haar woon- en/of werkomgeving en zich wil inzetten voor de veiligheid van mens en dier.
  • Je werkt en/of woont binnen ons verzorgingsgebied: de wijken "de Stenen", "de Mossen" en "de wijk de Grassen", Tull en 't Waal, 't Goy of Schalkwijk) en je bent in staat om binnen 4 - 5 minuten na alarmering bij de brandweerpost te zijn.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud en je bent een groot deel van de week op de dag beschikbaar voor een uitruk.

 

Keuring en opleiding

Naast een keuring wordt er van je verwacht dat je een cursus manschap volgt die je tot een vakbekwaam brandweerman/vrouw maakt. Om de vaardigheden bij te houden, oefenen wij op de woensdagavond. Als vrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding en krijg je voor cursus, oefenen en uitrukken ook nog een uurvergoeding. Kortom een hele spannende en uitdagende hobby binnen een hecht team.

 

Herken je jezelf in dit profiel ?
Reageer dan voor 11 juli. Voor aanmelden en/of vragen kan je terecht bij de postcommandant Ab Smit.

Delen