Brandweer komt naar je toe

  • Utrecht
  • 21 augustus 2017

VRU brandweer geeft voorlichting hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als er brand uitbreekt.

 

Stel je voor. Je ligt te slapen. En je schrikt wakker van de rookmelder. Weet jij wat je dan moet doen? Gelukkig kun je zelf veel doen om jouw huis brandveilig te maken. Op verschillende manieren werkt VRU brandweer aan het vergroten van het bewustzijn van brandveiligheid. De brandweer vertelt verhalen, toont filmpjes, deelt brochures uit, etc.. Nu is daar een nieuw middel aan toegevoegd: de roadshow met Virtual Reality. Op levensechte wijze kun je ervaren hoe je brand voorkomt en wat je moet doen als er toch brand uitbreekt.

 

Een nieuwe manier van voorlichten

In opblaasbare tenten gaan we het gesprek over brandveiligheid thuis aan. Bezoekers krijgen een Virtual Reality bril op waarmee ze met een app kunnen ervaren hoe het is om wakker te worden in een woning die volstaat met rook en hoe dit het vluchten onmogelijk maakt. Daarna gaan we het gesprek aan hoe je zelf voor brandveiligheid thuis kan zorgen. De roadshow trekt vanaf deze zomer langs de week- en veiligheidsmarkten in de provincie Utrecht. Zo heeft VRU brandweer bij de UIT-dagen gestaan, op de weekmarkt in Breukelen, bij de Open Dag van brandweerpost Driebergen-Rijsenburg en op het houthakkersfeest in Baarn. We doen iedere gemeente in de regio aan. Via de gemeentelijke communicatiemiddelen als website en gemeentepagina informeren we je wanneer we waar staan. Kom ook en ervaar de wereld van brandveiligheid!

  

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad
Voor vragen over brandveiligheid in en om je huis kan je de brandweer ook benaderen via WhatsApp. Stuur je vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt tijdens kantooruren antwoord van een brandveiligheidsexpert. Je kunt ook bellen op 088 878 1000 of e-mailen naar voorlichting@vru.nl. 

 

Zie het filmpje van RTV Utrecht (vanaf minuut 7:40), en luister naar het interview op RTV Utrecht (vanafminuut 37). image1

Delen