Brandweer geeft eigen medewerkers een cadeau

  • Utrecht
  • 24 oktober 2014

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) geeft al haar medewerkers een cadeau. Alle 2500 medewerkers krijgen een rookmelder om op te hangen bij iemand die hen lief is.Rookmelder bpw 2014

 

De brandweer is altijd te laat

Op het moment dat de brandweer gealarmeerd wordt is de brand al ontstaan. In het vertrek waar de brand zich ontwikkelt kan in drie minuten een situatie ontstaan die voor mensen niet te overleven is. Daarom is het belangrijk dat mensen tijdig worden gealarmeerd door middel van rookmelders. Daarnaast moeten mensen meer weten over het veilig uitvoeren van een bluspoging of het ontvluchten van de eigen woning.

En wie kan deze boodschap beter overbrengen dan onze eigen professionals?

 

De actie speelt in alle Utrechtse gemeenten. Het grootste gedeelte van het medewerkersbestand van de VRU bestaat namelijk uit de vrijwillige brandweerlieden van alle brandweerposten binnen de provincie Utrecht.

 

Brandpreventieweken

Jaarlijks vindt in oktober de landelijke brandpreventieweek plaats. De afgelopen jaren heeft de VRU verschillende campagnes georganiseerd gericht op allerlei doelgroepen van burgers tot ziekenhuizen en van horeca tot scholen. Dit jaar is er voor gekozen het eigen personeel in stelling te brengen.

Delen