Brandpreventieweken gaan als een lopend vuurtje

  • Utrecht
  • 14 oktober 2016

De brandpreventieweken zijn in volle gang. In iedere gemeente organiseren we of sluiten we aan bij een activiteit voor senioren en/of in het kader van brandveiligheid.

 

Zo stonden we woensdag 12 oktober op de markt van gemeente Leusden, die werd georganiseerd tijdens de week van de veiligheid. In een gesprek met VRU brandweer konden mensen horen wat ze zelf kunnen doen om hun huis brandveiliger te maken. De jeugd maakte met een spel kennis met de brandweer. En mensen konden aan den lijve ondervinden hoe het is om uit een kamer die vol rook staat, te moeten ontkomen.

Nog veel meer activiteiten 
Ook op de volgende plaatsen hebben collega's veel mensen brandwijzer gemaakt: 1 oktober in Rhenen tijdens een woonbewust beurs georganiseerd door de gemeente, 1 oktober in Utrecht tijdens een informatiemarkt georganiseerd door COSBO, 11 oktober in IJsselstein, 12 oktober in Veenendaal, 13 oktober in de Houten Veilig Tent en 13 oktober in Maria Dommer in Maarssen. De komende weken doen we iedere gemeente minimaal één keer aan met een activiteit waar senioren aanwezig zijn. Om uiteindelijk ons doel te bereiken: senioren brandveiligheidsbewuster maken.

 

Verschillende acties om brandveiligheid op de kaart te zetten

VRU brandweer organiseert verschillende acties, zoals de introductie van WhatsApp waar mensen vragen over brandveiligheid in/ om huis kunnen stellen, de brandveiligheidslessen op basisscholen en de brandpreventieweken. Overkoepelend doel is dat we mensen bewust willen maken dat ze moeten zorgen dat hun huis brandveilig is. Onder het motto: De VRU gaat in gesprek met jou!

 

Meer info

De brandpreventieweken wordt voorbereid door de themagroep Voorlichting van Stimulerende Preventie. Wil je meer weten, neem dan contact op met Joost Polak via T 088 878 3968 en E voorlichting@vru.nl .

 

Kaart voorkant.jpg

Delen