Amersfoort Noord zoekt jou!

 • Utrecht
 • 05 februari 2015

VRU brandweer Amersfoort Noord zoekt nieuwe enthousiaste collega's. Wij zoeken vrouwen en mannen die zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen zonder daarbij de veiligheid van collega's en zichzelf uit het oog te verliezen. Woon jij in Amersfoort Noord en wil jij bij ons team komen?

brandweermannen 2

Wat doe je bij de brandweer

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Een parttime job in feite, waarin het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. De vereniging van de brandweer neemt dan ook een belangrijke plaats in en zorgt voor de ontspanning en verbinding.

 

Vrijwillig brandweerman of -vrouw

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je een vaste jaarvergoeding en een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. Daarnaast is er een groot onderling vertrouwen bij de brandweerlieden je staat tenslotte letterlijk en figuurlijk voor hete vuren.

 

Wat bieden we jou?

 • Je krijgt een uitdagende part-time baan waarin je regelmatig iets kunt betekenen voor de mensen uit jouw stad en buurt.
 • Je gaat deel uitmaken van een hecht team van ongeveer 30 brandweermannen en -vrouwen.
 • Je krijgt een uitgebreide opleiding, gelijk aan die van een full-time collega.
 • Je krijgt een jaarvergoeding en een vergoeding voor inzetten, oefenen en opleiden.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een enthousiaste teamspeler.
 • Je kunt binnen 3 minuten op brandweerpost Amersfoort Noord zijn.
 • Je bent doordeweeks van 18.00 uur tot 06.00 uur en in het weekend 24 uur per dag beschikbaar (gedurende 1 op de 4 weken).
 • Je bent de dinsdagavond beschikbaar om te oefenen.
 • Je bent bereid een tijdsinvestering te doen voor je opleiding.
 • Je bent daarna ook nog langere tijd inzetbaar in Amersfoort Noord.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.
 • Je bent bereid tot het uitvoeren van een psychologische en fysieke keuring.

 

Ben je enthousiast geworden om ons team te komen versterken?
Laat het ons weten! Stuur ons een mailtje en wij laten je dan zo snel mogelijk weten wanneer je bij ons welkom bent tijdens een voorlichtingsavond of een oefenavond.

 

Woon je ergens anders?

De Veiligheidsregio Utrecht zoekt voor meerdere posten naar vrijwilligers.

 

Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Samen met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen van en bestrijden van branden, calamiteiten en crises in de regio Utrecht. We doen dit onder het motto: 'Uw veiligheid, ons werk'.

Delen