Al veel kinderen brandwijzer, wie volgen?

  • Utrecht
  • 13 oktober 2016

Kinderen van groep 4 kunnen een echte brandweerles krijgen. De afgelopen tijd hebben basisscholen in de provincie Utrecht dit aanbod van VRU brandweer gekregen. We willen kinderen leren hoe ze brand kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt. Veel scholen hebben hier positief op gereageerd.

 

In Zeist heeft brandweerman Mees van der Kieft les gegeven op basisschool Nije Kroost. Ook het AD was hierbij aanwezig. Lees hieronder hoe enthousiast de kinderen waren en wat ze hebben geleerd.

 

Het enthousiasme van de kinderen is altijd groot voor onze brandveiligheidslessen. Dat blijkt mede uit de mooie collages die brandweermannen Edwin Sonnevelt en Jeroen Prenger hebben gekregen nadat ze drie lessen met de schatkist hebben gegeven op

de Willibrordusschool in Breukelen.

 

Groepen 4 krijgen les met de brandweerschatkist waarmee het doel tevens is dat zij hun (groot)ouders hierover informeren. Groepen 8 krijgen de les van de landelijke campagne ‘4vuurwerkveilig’ aangeboden. De komende tijd blijven we basisscholen benaderen met het aanbod voor groep 4 en 8. Scholen kunnen zich hier ook zelf voor aanmelden via http://www.vrubrandweer.nl/jeugd/brandveiligheidsles . In de komende jaren wil VRU brandweer alle basisscholen in de provincie Utrecht met de brandveiligheidslessen bezoeken.

 

161012 Artikel AD

 

okt 16 Jeroen en Edwin

Delen