Brandweercollega overleden tijdens inzet

  • utrecht
  • 23 november 2020

Zaterdag 21 november is één van onze gewaardeerde collega’s, Pim van der Bruggen, tijdens een VRU-brandweerinzet in Den Dolder overleden, als gevolg van een bedrijfsongeval.

Pim was brandweervrijwilliger op post Den Dolder. Het bestuur, de directie en de medewerkers van de VRU zijn geschokt en betuigen hun medeleven aan de naaste familie. Er worden op dit moment geen details over de gebeurtenis verstrekt. Er is melding gedaan aan de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het voorval wordt onderzocht. Vanzelfsprekend staat de VRU de familie bij waar zij kan. Aan de hulpverleners die bij het ongeval betrokken zijn geweest is collegiale ondersteuning en nazorg aangeboden.

Vanaf zondagochtend 22 november zonsopgang hangen de brandweervlaggen op de VRU-brandweerposten halfstok tot en met het moment van de uitvaart. Deze vindt op vrijdag 27 november in besloten kring plaats.

Het overlijden van onze collega Pim van der Bruggen heeft in heel Nederland een diepe indruk gemaakt. Vele mensen hebben hun medeleven betuigd. Veiligheidsregio Utrecht opent, namens de familie, een online condoleanceregister voor Pim van der Bruggen. Hier kan iedereen die dit wil een persoonlijke boodschap of een herinnering achterlaten.

 

Delen