Een prettige en veilige werkplek voor iedereen

  • Utrecht
  • 11 oktober 2019

Ook dit jaar hijsen de brandweerregio’s en het IFV op Internationale Coming Out Day weer de regenboogvlag. Hiermee laten we zien dat wij staan voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving en dat de brandweer een werkgever is waar je welkom bent. Ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.

Op 11 oktober besteden we wereldwijd aandacht aan het moment dat een LHBTI’er (lesbisch, homo, biseksuele, transgender of intersekse) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Het uit de kast komen bij de brandweer, kan net zo moeilijk kan zijn als bij de familie. Het gaat immers om collega’s met wie men veelal een hele hechte band heeft. 

Netwerk Roze in Rood

Namens heel Brandweer Nederland zet het Netwerk Roze in Rood zich in voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Dat doen zij door de lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega’s een gezicht te geven. Zij leggen verbinding met de werkvloer en zijn zichtbaar tijdens landelijke activiteiten zoals Roze Zaterdag, de Canal Parade in Amsterdam en op 4 mei bij de kranslegging bij het nationale en internationale homomonument. Tijdens de eigen netwerkdagen krijgen collega’s de ruimte om elkaar in een informele en ontspannen sfeer te ontmoeten. Door met collega’s in gesprek te gaan merk je dat je niet de enige bent binnen de brandweer die met zijn of haar geaardheid worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft steun. Wil je meer info over het netwerk? Kijk dan eens op de site

Delen