Gezamenlijke herdenking omgekomen brandweermensen

  • Arnhem
  • 12 juni 2019

De brandweer staat 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s. Daar zijn we ons van bewust, maar we staan er niet iedere dag bij stil. Soms gaat het mis en betalen brandweermensen de hoogste prijs. Iedere derde zaterdag in juni staan wij tijdens de nationale brandweerherdenking stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Ereteken
Op zaterdag 15 juni komen nabestaanden en directe collega’s voor de achtste keer bijeen bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Namens de VRU zal Carolien Angevaren hierbij aanwezig zijn. Tijdens de herdenking wordt om 13.00 uur het ereteken in werking gesteld. Dit wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken.

Vlag halfstok
Niet alleen in Arnhem worden de brandweermensen die zijn omgekomen herdacht. In het hele land hangen op verschillende kazernes tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlaggen halfstok en wordt om 13.00 uur een minuut lang het ereteken gemaakt. Op deze manier wordt gezamenlijk stilgestaan bij de daadkracht en moed van alle omgekomen collega's. 

Delen