Ceremoniële commando overdracht voor gemeente Vijfheerenlanden

  • Leerdam
  • 25 januari 2019

De fusie tot de gemeente Vijfheerenlanden is een feit en daarmee is de gemeente Vijfheerenlanden onderdeel van de VRU. Vandaag was op de brandweerpost Leerdam de ceremoniële overdracht.

Tijdens de ceremoniële overdracht spraken beide algemeen directeuren, Carlo Post en Peter Bos, over een zorgvuldig traject waarbij de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening voor de inwoners van de betreffende gemeenten centraal stond. Namens de dagelijkse besturen van beide Veiligheidsregio’s ondertekende Burgemeester Molkenboer en Burgemeester Melissant-Briene samen met de algemeen directeuren de overdracht.

Het commando werd door Marko Redelijkheid, afdelingshoofd voorbereiding brandweer organisatie, ceremonieel overgedragen aan Carolien Angevaren, directeur Brandweerrepressie VRU.

Gemeente Vijfheerenlanden
Begin dit jaar fuseerden de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze nieuwe gemeente ligt in de provincie Utrecht. Dit heeft ook gevolgen voor de indeling van de veiligheidsregio’s. Leerdam en Zederik vielen onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden is onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht. Sinds 1 januari pakt de VRU de wettelijke taken voor de nieuwe gemeente op.

Ceremoniele overdracht Vijfheerenlanden2.jpeg
Ceremoniele overdracht Vijfheerenlanden3.jpeg
Ceremoniele overdracht Vijfheerenlanden1.jpeg

Delen