Win een vuurwerkles!

  • Utrecht
  • 04 november 2018

Wil jij een echte brandweerman of -vrouw in je klas? VRU Brandweer verloot tien vuurwerklessen aan groepen 8 in onze regio. Kans maken op een les? Lees snel verder!

Wist je dat sterretjes zo´n 1500 graden kunnen worden? Gevaarlijk heet dus! Veel mensen denken dat alleen illegaal vuurwerk gevaarlijk is. 61% van de ongevallen wordt echter veroorzaakt door legaal vuurwerk. Ook daar moet je dus op een goede manier mee omgaan. Hoe je dat doet, leren kinderen uit groep 7 en 8 met het gratis lespakket “4 Vuurwerk Veilig”. Daar hebben ze de rest van hun leven profijt van!

Met de lessen leren de kinderen veilig om te gaan met vuurwerk zodat zij zich niet laten verrassen door de (brand)gevaren van vuurwerk. Tijdens de jaarwisseling 2017/2018 ging vielen er enkele honderden slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk, waaronder veel omstanders en jonge kinderen. VRU brandweer hoopt dat de lessen resulteren in een gezellig oud en nieuw feest met zo min mogelijk brand, schade en gewonden.

Gratis online lespakket ‘4 Vuurwerk Veilig’
De ‘4 Vuurwerk Veilig’ campagne kent 4 speerpunten:
1. Lees voor het afsteken van vuurwerk de gebruiksaanwijzing.
2. Zet bij het afsteken van vuurwerk een vuurwerkbril op
3. Gebruik bij het aansteken van vuurwerk een aansteeklont en
4. Neem voldoende afstand van het afgestoken vuurwerk.

De website www.4vuurwerkveilig.nl richt zich met name op het gebruik van vuurwerk door kinderen in de leeftijd van groep 8 (11-12 jaar). Op deze website staan onder meer een online vuurwerkpresentatie voor groep 7/8, een vuurwerkquiz en promotiemateriaal.

Win voor je klas een vuurwerkles gegeven door de brandweer

De vuurwerkles wordt door de leerkracht zelf gegeven worden maar 10 groepen 8 kunnen een vuurwerkles door de brandweer winnen voor hun klas. Download het lespakket via www.4vuurwerkveilig.nl en stuur de email met de bestelgegevens naar onderwijs@vru.nl. Uit alle inzenders trekken wij 10 klassen waarbij een brandweerman of -vrouw de vuurwerkles komt geven! Je kan je mail doorsturen tot woensdag 28 november. Op donderdag 29 of vrijdag 30 november ontvangen de winnende scholen van ons een bericht. 

De les wordt gegeven in week 50 tussen 09.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur.

Delen