Wij hebben een goed voornemen voor jou!

  • Utrecht
  • 02 januari 2018

Heb je al goede voornemens voor 2018 gemaakt? Wij hebben er wel één voor je: maak met een paar simpele stappen jouw huis brandveilig. Een checklist en de Woningcheck-app helpen je op weg.

Jaarlijks vinden in de regio Utrecht ruim 400 woningbranden plaats waar de brandweer voor moet uitrukken. Die branden zorgen vaak voor veel schade en leed. Gelukkig kun je zelf veel doen om de kans op brand zo klein mogelijk te houden. Mocht er toch brand uitbreken, zorg dan dat je zo goed mogelijk kan vluchten. Een gemiddelde woonkamer kan namelijk al in een minuut of drie volledig in lichterlaaie staan. Zorg dus dat je goed voorbereid bent op brand. Met de checklist en de Woningcheck-app kan je jouw eigen huis doorlopen.

Voorkom de belangrijkste brandoorzaken
De drie belangrijkste oorzaken van brand in huis zijn:

  • Stoken: vaak ontstaat brand in het schoorsteenkanaal als gevolg van slecht onderhoud of verkeerd stoken. Laat daarom jaarlijks jouw schoorsteen vegen en stook schoon en droog loofhout.
  • Koken: het grootste deel van de branden ontstaat in de pan of op het fornuis. Ook de oven, magnetron en frituur zijn objecten waarin vaak brand ontstaat. Door een kookwekker te gebruiken, vergeet je de pan op het vuur niet.
  • Elektrisch apparaat: met name in de wasmachine en wasdroger ontstaat brand. Reinig na gebruik de filters en haal apparaten eens per jaar van hun plaats om de ruimte stofvrij te maken. Sluit de apparaten rechtstreeks aan op een stopcontact, zonder verlengsnoer
 
Zo zorgen we samen voor een brandveilig 2018!
 

WhatsApp jouw vragen over brandveiligheid
Heb je vragen over brandveiligheid in en om jouw woning? WhatsApp jouw vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt binnen kantooruren antwoord van onze brandveiligheidsexperts. Je kunt ons ook bellen via 088 878 1000 of mailen via voorlichting@vru.nl . Kijk hier voor meer informatie en tips.

Delen