VRU en NIBHV slaan handen ineen

  • Utrecht
  • 24 mei 2018

Brandweerlieden zijn gespecialiseerde hulpverleners en kunnen een vrijstelling krijgen om bij hun werkgever als bedrijfshulpverlener ingezet te kunnen worden. De VRU gaat de certificering van brandweerlieden betalen en heeft hierover afspraken gemaakt met het NIBHV, de organisatie die de certificering doet.

Waarom dit initiatief

De VRU heeft dit initiatief genomen, om werkgevers te bedanken die hun personeel beschikbaar stellen om tijdens werkuren op te komen bij een brandweerinzet. Hiermee hoopt de VRU ook andere werkgevers te enthousiasmeren om personeel van het werk te laten gaan om bij nood hulp te verlenen.

Op 22 mei werd de eerste BHV pas en bijbehorend certificaat overhandigt door Natasja Kooijman namens het NIBHV en Lex Tillart namens de VRU aan de postcommandant van Lopik, Edwin Bergstra.

Edwin Bergstra benadrukte: “Het is vandaag de dag steeds moeilijker om werkgevers te blijven motiveren om tijdens werktijd hun personeel af te staan aan de vrijwillige brandweer. Acties zoals deze kunnen een goede stimulans en bijdrage zijn”.

Door vrijwilligers bedacht

Het initiatief is bedacht door brandweervrijwilligers en omarmt door de VRU en het NIBHV. Het initiatief werd door onze brandweervrijwilligers enthousiast ontvangen, maar liefst 572 brandweervrijwilligers vroegen een vrijstellingen aan.

In de komende dagen zullen alle passen en certificaten worden verstuurd aan de postcommandanten, zodat zij de verspreiding binnen hun post kunnen verzorgen.

 

BHV pas Lopik.jpg

Delen