Samenwerkingsproject VRU en zorg van start

  • Utrecht
  • 15 mei 2018

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsproject met de zorg gestart. In Huis ter Heide en IJsselstijn hebben de brandweerposten samen met lokale zorginstellingen geoefend in het bestrijden van incidenten. Op 15 mei volgt een oefening in Driebergen. De brandweer en de BHV-organisatie van de zorginstelling beoordelen zichzelf én elkaar.

Maarten van Geresteijn, vanuit de brandweer betrokken bij het project: “door samen te oefenen raak je bekend met elkaars werkwijze. Dat komt de samenwerking tijdens een incident ten goede. Als brandweer worden we zo bovendien gezien als toegankelijker. We oefenen daarom ook op het effectief met elkaar communiceren.”

Het project sluit aan op de Toolbox brandveiligheid in de zorg, waarmee zorgmedewerkers zelf aan de slag kunnen om de risico’s op de werkvloer zo klein mogelijk te houden. Nu kan er dus ook geoefend worden wat er moet gebeuren als het mis gaat.

Werkt u bij een zorginstelling en heeft u interesse om aan te sluiten bij dit project? Neem dan contact op met Arnoud Boere (088 878 3559) of Maarten van Geresteijn (088 878 3679).

Delen