Samengaan brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen is een succes

  • Utrecht
  • 19 juni 2018

Al sinds 1939 zijn de brandweerposten Maarn en Maarsbergen één korps met twee posten. Nu, bijna 80 jaar verder, is de nieuwe kazerne Maarn-Maarsbergen klaar voor gebruik en daar zijn de brandweercollega’s erg blij mee. Sinds 2 juni 2018 rukt de nieuwe brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen aan de Tuindorpweg officieel gezamenlijk uit. De samenwerking tussen de twee posten loopt erg gemakkelijk.

Postcommandant Maarn-Maarsbergen Jeroen de Ruwe: ‘’De samenvoeging is erg makkelijk gelopen want onze brandweersposten oefenen ook al samen, dus alle collega’s kennen elkaar. Het is ook veel fijner dat we nu eindelijk samen zitten. Voor sommige brandweerlieden is de afstand wel iets groter geworden, maar dat is een kwestie van wennen. Voor de burger is één korps veel sterker en daar gaat het natuurlijk om. Uiteindelijk zijn onze verwachtingen zeker overtroffen en dat komt mede door onze nieuwe brandweerkazerne die prachtig ontworpen is.’’

Het officiële van het startmoment van de nieuwbouw brandweerkazerne was al op 2 november 2017. In ongeveer acht maanden tijd is er een prachtig moderne en duurzame brandweerkazerne uitgekomen. De kazerne heeft warmteterugwinning en maakt ook gebruik van zonnepanelen.

 

0maarn maarsbergen1 0maarn maarsbergen2

0maarn maarsbergen3 0maarn maarsbergen4

Delen