Cynthia: “Leef, alsof het je laatste dag is”

  • Utrecht
  • 17 mei 2018

''Je verwacht niet dat je een herseninfarct krijgt als je 47 bent. De dag na kerst werd ik om zes uur wakker met een slapende hand en voet. Omrollen in bed lukte niet. En toen ik op wilde staan om naar het toilet te gaan, viel ik op de grond. Ik dacht dat ik iets geruststellends tegen mijn man Sebas zei, maar de woorden bleven in mijn hoofd zitten. Praten lukte niet. Ook mijn snurkende ademhaling vond mijn man onrustbarend.

 

De ambulance was hier snel, even later gevolgd door de brandweer die de brancard niet over de trap naar beneden kon dragen. Dus moest het slaapkamerraam eruit gezaagd worden. Ineens stonden er allemaal brandweermannen om mijn bed. Is dat nou nodig, dacht ik. Nog steeds had ik niet in de gaten dat er iets mis was. Gelukkig waren er bekende gezichten bij. Nick bijvoorbeeld, een vriend van ons die een paar huizen verder woont. Voor het eerst maakte ik hem mee terwijl hij aan het werk was. Heel resoluut en kordaat, zo kwam hij op me over. Hij wist precies wat er moest gebeuren.

 

Achteraf is duidelijk geworden waar het herseninfarct waarschijnlijk door veroorzaakt is. Een scheurtje in de binnenwand van mijn halsslagader na een ongelukkige val. Op Tweede Kerstdag deed onze auto het niet en probeerde ik hem aan te duwen. Ik gleed uit en kwam met mijn hals op de bumper terecht.

Het is nu vier maanden later en het gaat steeds beter. Van Nick heb ik een bordje gekregen met vier regels uit het liedje 'Leef' van Dreetje Hazes. We maakten altijd een filmpje als we dat liedje meezongen in de kroeg en dat stuurden we dan naar elkaar. Nu heeft het liedje een speciale betekenis gekregen in mijn leven. En dat bordje blijft in de woonkamer hangen.''

 

Veiligheidsregio Utrecht vindt het belangrijk om te luisteren naar de verhalen van mensen, die ons de afgelopen jaren zijn tegengekomen. Op moeilijke, uitdagende of mooie momenten. Mensen die in onze regio wonen, of met ons samenwerken. We doen ons werk immers voor hen. Heb je zelf ook een bijzonder verhaal? Neem contact op met communicatie@vru.nl.

 

CynthiaRoeleveld

Delen