Brandweervaardigheidstoetsen weer van start

  • Utrecht
  • 18 april 2018

De volgende ploegen gaan door naar de 1ste ronde gewestelijke klasse TS-HD en 112: Maartensdijk, Groenekan, Linschoten, Amerongen, Westbroek, Vinkeveen, Zeist en Nieuwer Ter AA, Bunschoten, Woerden en Groenekan. In de hoofdklasse gaan Amerongen, Groenekan, Vinkeveen en Oudewater door naar de volgende ronde.

 

Er wordt een eerste ronde van de gewestelijke klasse TS-HD & 112 georganiseerd in Linschoten op 26 mei 2018.

Vaardigheidstoetsen zijn oefeningen die toegankelijk zijn voor het publiek. Wil je de brandweer eens bij deze zeer realistisch geënsceneerde oefeningen aan het werk zien? Kom dan vooral langs op een wedstrijddag. Wil je meer weten over de vaardigheidstoetsen kijk dan op: http://www.vaardigheidstoetsen.nl/ 

 

Afgelopen weken zijn er provinciale brandweervaardigheidstoetsen gehouden door heel de regio Utrecht. Er zijn wedstrijden plaatsgevonden met verschillende klassen (TS-HD, 112 en Hoofdklasse). Bij elke wedstrijd doen er tot tien ploegen mee en de beste drie gaan naar de volgende ronde.

 

Afgelopen wedstrijden in regio Utrecht:

Datum  Plaats              Klasse             

17-03   Houten            112 & TS-HD   

07-04   Benschop        112 & TS-HD

14-04   Eemnes           Hoofdklasse

 

Klasse TS-HD

In de klasse TS-HD bestaat de wedstrijdploeg uit één TS (brandweerauto) met zes personen. Deze ploeg bestrijdt een brand met de hogedrukslangen op de auto. Natuurlijk zijn er binnen het scenario ook andere klussen. Dat kan bijvoorbeeld het verlenen van eerste hulp zijn.

 

Klasse 112

Het scenario in de klasse 112 kan van alles zijn. Alles waarvoor men 112 zou kunnen bellen. Brand, een ongeval met gevaarlijke stoffen, hulpverlening of een combinatie daarvan. De wedstrijdploeg bestaat uit één TS (brandweerauto) met zes personen.

Hoofdklasse

De hoofdklasse is gericht op grote incidenten waarbij meerdere brandweervoertuigen nodig zijn. Het scenario kan net als in de klasse 112 van alles zijn. Een ploeg bestaat uit één TS (brandweerauto) met zes personen en een officier (OvD). Vaak zijn er meerdere voertuigen van de organiserende post aanwezig om te figureren binnen het scenario.

 

Kijkje nemen?

Heb je interesse om kennis te maken met de brandweer? Neem dan eens een kijkje bij een vaardigheidstoets of open dag.

Delen