Brandweer kalender voor KiKa

  • Utrecht
  • 06 augustus 2018

Wil jij een verjaardagskalender met prachtige brandweer foto's én tegelijk het goede doel steunen? Dat kan! Onze collega Bart Uljee (brandweerpost Zeist) heeft een heuse brandweer kalender samengesteld, waarvan de opbrengst voor KIKA is.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. 'Dat moet en dat kán beter', dacht collega Bart. Om die reden is hij aan de slag gegaan met een brandweer kalender. Bart wil zo geld ophalen voor KIKA en tegelijkertijd laten zien dat de brandweer meer doet dan alleen brand blussen en zich bijvoorbeeld ook inzet voor goede doelen. Met een eerste inzamelingsactie heeft Bart €4.000 ingezameld. Van dat geld heeft hij 1.500 verjaardagskalenders in brandweerstijl laten drukken, die hij nu verkoopt. De opbrengst is uiteraard volledig voor het goede doel. De foto’s zijn door Bart zelf bedacht en geregisseerd en door fotograaf Menno Bausch geschoten. De kalenders worden verkocht op bijvoorbeeld open dagen van de brandweer, maar ook aan iedereen die belangstelling heeft en die KIKA een warm hart toedraagt.

Wil jij ook een kalender? 
Steun Bart op de site van Kika of reserveer zo'n exclusief exemplaar à €5,- per stuk via Brandweerkalendervoorkika@gmail.com. Als je alleen wil doneren kan dat ook. Na betaling wordt de kalender naar je toegezonden. 

Lees hier het artikel in het Algemeen Dagblad over de actie.

Kalender brandweer.jpg

De prachtige cover en blikvanger komt van de hand van fotograaf Mel Boas.

Delen