Astrid: “Even op de sokken naar boven”

  • Utrecht
  • 28 mei 2018

“Op de dag van het ongeval zou mijn man Jelle om acht uur naar een cursus gaan. Ik was al op mijn werk en kreeg om een uur of tien een paar merkwaardige telefoontjes van hem, via WhatsApp. Zo belt hij me nooit, ik kreeg ook geen gehoor. Gelukkig belde hij uiteindelijk ‘gewoon’. ‘Wat is er gebeurd? Heb je een ongeluk gehad?’ vroeg ik, maar meer dan ‘de trap’ kon hij niet uitbrengen. Uiteraard ben ik meteen naar huis gegaan. Daar vond ik Jelle op bed, hij was niet aanspreekbaar, dus heb ik de huisarts gebeld. ‘Komen jullie of moet ik 112 bellen?’ vroeg ik.

Gelukkig was de huisarts er binnen een paar minuten. Zij heeft de ambulance gebeld. Jelle was in shock en lag steeds meer te rillen. Aanspreekbaar was hij niet. Vervolgens werd de brandweer gebeld omdat het ambulancepersoneel het niet aandurfde om Jelle via onze rechte trap tussen twee muren naar beneden te dragen. We wisten immers niet wat hem mankeerde. Er kwam een speciale brancard, met luchtkussens om hem te stabiliseren. En uiteindelijk zelfs een hoogwerker om hem uit het raam te tillen. Op een gegeven moment stonden er wel acht brandweermannen in onze slaapkamer. Zelf ben ik toen maar even naar buiten gegaan. Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt is hoe geolied de hele keten van hulpverleners werkte, hoe soepel.

Nu, een half jaar later, gaat het steeds beter met Jelle. Zelf herinnert hij zich niks van het ongeval. Beneden aan de trap lag een flesje drinken met een appel. Dat heeft hij waarschijnlijk boven gehaald omdat we daar een koelkast hebben. Snel, op zijn sokken, wat hij nooit doet. En wat hij zeker ook nooit meer zal doen!’’

 

Veiligheidsregio Utrecht vindt het belangrijk om te luisteren naar de verhalen van mensen, die ons de afgelopen jaren zijn tegengekomen. Op moeilijke, uitdagende of mooie momenten. Mensen die in onze regio wonen, of met ons samenwerken. We doen ons werk immers voor hen. Heb je zelf ook een bijzonder verhaal? Neem contact op met communicatie@vru.nl .

AstridMulder

Delen