Jeugdbrandweer

Jeugdbrandweer

In onze regio zijn 20 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen leren jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar diverse brandweertechnieken. Je krijgt les in bijna alles wat met de brandweer te maken heeft en doet mee aan wedstrijden. Teamwork staat centraal in alle sport- en spelactiviteiten. En als je het leuk vindt, kun je later naar de echte brandweer.

 

jeugdbrandweer.jpg

Lid worden van een jeugdbrandweerkorps?!

Er zijn 20 jeugdbrandweerkorpsen in de Veiligheidsregio Utrecht. Op de website van jeugdbrandweer Nederland kun je zien of er in jouw gemeente ook een jeugdbrandweerkorps is en wie de contactpersoon is. Wil je lid worden van de jeugdbrandweer in jouw gemeente? Neem dan contact op met de contactpersoon van het jeugdbrandweerkorps in jouw gemeente.

Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek

De Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek (KJO) is een jaarlijks terugkerende oefenweek voor de jeugdbrandweerkorpsen binnen de VRU. Het doel van de oefenweek is om de leden van de deelnemende jeugdbrandweerkorpsen een leuke week te bezorgen en tegelijkertijd wat aspecten van het brandweervak bij te brengen. Wil je meer informatie, kijk dan op onze website: www.vru-kjo.nl.

Meer informatie over landelijke jeugdbrandweer

De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert activiteiten voor de jeugdleden, zoals wedstrijden en toetsen. Als je meer wilt weten over de Jeugdbrandweer, kijk dan op hun website.

Jeugdbrandweer Oefenweek

De Kleurrijke Jeugdbrandweer Oefenweek (KJO) is een jaarlijks terugkerende oefenweek voor de jeugdbrandweerkorpsen binnen de VRU. Het doel van de oefenweek is om de leden van de deelnemende jeugdbrandweerkorpsen een leuke week te bezorgen en
tegelijkertijd wat aspecten van het brandweervak bij te brengen.

Wij gebruiken cookies