Wij zoeken vrijwilligers!

Wil jij graag een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving en wil je hier tijd voor vrijmaken? Dan biedt Brandweer Twente jou betrokken collega’s, actie en voldoening! We zijn namelijk op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers.

We hebben nu voor de volgende kazernes ruimte voor nieuwe en gepassioneerde vrijwilligers:
Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Denekamp, Diepenheim, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo Noord, Holten, Losser, Markelo, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en Wierden.

Vooral mensen die overdag beschikbaar zijn om uit te rukken, nodigen wij van harte uit te solliciteren. Dat kan als je van je werkgever overdag weg mag voor een uitruk, of als je een werkrooster hebt waarbij je regelmatig overdag vrij en beschikbaar bent voor de brandweer. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die voor de brandweer de duikersrol willen vervullen.

Informatiebijeenkomst
Lijkt het je leuk om bij de brandweer te komen werken en heb je hier tijd voor beschikbaar? Dan nodigen wij je van harte uit voor onze informatiebijeenkomst waarin we vertellen wat werken bij de brandweer betekent en waarin je zelf in de praktijk kunt ervaren wat het werk inhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om met ademlucht te lopen, een slachtoffer bevrijden uit een auto en proeven aan onze sporttest. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd op Troned, het voormalig vliegveld en vindt plaats op zaterdag 8 februari van 09.00 tot 13.00 uur. Je kunt je via dit formulier aanmelden.

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?
IMG_2405web.jpg

Een werknemer als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in onze regio. Wanneer onze burgers hulp nodig hebben, rekenen zij op de vrijwilligers. De brandweer heeft omgekeerd uw hulp en medewerking nodig bij het beschikbaar stellen van vrijwilligers.

Delen