Wij zoeken vrijwilligers!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar, maar kan ook zwaar zijn.
Durf jij het aan?

Voor 23 kazernes zoeken we nieuwe collega's. Het woord 'vrijwilliger' wil niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op je gerekend. Er zijn wekelijkse oefenavonden en het volgend van een vakopleiding is verplicht. Vrijwilligers krijgen voor zowel oefen- als uitrukuren een vergoeding en daarnaast een vaste (jaar)vergoeding.

Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als de beroeps collega’s. Ook een vrijwilliger moet 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn. Omdat de pieper ook overdag kan gaan, is het belangrijk dat de eventuele werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer.

Informatiebijeenkomst
Op zaterdag 9 september organiseren we een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Je kunt dan zien en horen wat een brandweervrijwilliger zoal doet en krijgt informatie over de opleiding tot Manschap A.

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Aanmelden informatiebijeenkomst

Wil je graag eerst meer informatie voordat je definitief solliciteert? Op zaterdag 9 september 2017 organiseren we een informatieochtend voor belangstellenden. Bij geschiktheid ontvang je begin september de uitnodiging.
IMG_2405web.jpg

Een werknemer als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in onze regio. Wanneer onze burgers hulp nodig hebben, rekenen zij op de vrijwilligers. De brandweer heeft omgekeerd uw hulp en medewerking nodig bij het beschikbaar stellen van vrijwilligers.
Wij gebruiken cookies