Kom jij ons team versterken?

Werken als brandweervrijwilliger

Brandweer Twente, een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar klaarstaat om onze Twentse burgers te helpen. Met als doel om in geval van een incident of calamiteit waarvoor we gealarmeerd worden zo snel mogelijk naar de locatie te gaan, hulp te verlenen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Werkzaamheden

Onze brandweermannen en -vrouwen zijn continu in de weer om gevaren te voorkomen, te beperken of te bestrijden. Hierbij komen we niet alleen bij brand in actie maar bijvoorbeeld ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk levens kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als je een oproep krijgt rekenen we op je! Daarnaast heb je wekelijkse oefenavonden en ben je verplicht de vakopleiding Manschap A te volgen.

Almelo
Brugstraat 6
7607 XG Almelo
088 256 7000

Competenties en functie-eisen

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
 • Je kan goed mondeling communiceren;
 • Je kan goed samenwerken;
 • Je neemt initiatief en handelt doelbewust;
 • Je toont flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Je kan de brandweerkazerne binnen enkele minuten bereiken van je woon- en of werkadres;
 • Je neemt 1 maal per week deel aan de oefenavond.

Ons aanbod

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, ga je de opleiding Manschap A volgen. Dit duurt circa 2 jaar en wordt in de avonduren gegeven. De opleiding wordt door Brandweer Twente betaald. Tijdens je opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld.

De bestaande rechtspositieregeling en vergoedingsregeling voor vrijwilligers (hoofdstuk 19 CAR-UWO) bij de brandweer, is van toepassing. Voor zowel oefen- als uitrukuren ontvang je een vergoeding. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Sollicitatie

Wil jij graag vrijwilliger bij Brandweer Twente worden? De reguliere werving start elk jaar in juli. Voor die tijd kun je al wel je interesse kenbaar maken door je gegevens in te vullen op het belangstellingsformulier. Zodra de werving start krijg je van ons bericht dat je kunt solliciteren.

Werving & Selectie 2018:

 • 1 juli: start werving, solliciteren mogelijk tot 17 september 2018 
 • Zaterdag 8 september: informatiebijeenkomst voor belangstellenden
 • Oktober: sollicitatiegesprekken
 • 2 en 3 november: selectiedagen
 • Begin 2019: start Manschap opleiding 

Meer informatie

Meer informatie over deze functie kun je krijgen bij de lokale kazernecoördinator. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Saskia Bongaerts, consulent P&O op telefoonnummer 053 487 6550 of s.bongaerts@regiotwente.nl.

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Een werknemer als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in onze regio. Wanneer onze burgers hulp nodig hebben, rekenen zij op de vrijwilligers. De brandweer heeft omgekeerd uw hulp en medewerking nodig bij het beschikbaar stellen van vrijwilligers.
IMG_2405web.jpg

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers!

Wij gebruiken cookies