Teamleider Repressie 2x

Met een frisse blik en open benaderingswijze ben jij de teamleider die werkt op basis van vertrouwen en die durft te veranderen. Je kunt je inleven in de wereld van de vrijwilliger, weet mensen te verbinden en stimuleren. Kun jij snel schakelen op diverse niveaus en weet je op een coachende, toch standvastige manier leiding te geven? Dan ben jij de teamleider die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Samen met het sectorhoofd en je collega teamleiders geef je verder vorm en inhoud aan de doorontwikkeling van de sector en de organisatie. Je geeft leiding aan de kazernecoördinatoren van ongeveer negen kazernes waar zo’n 250 vrijwilligers werkzaam zijn. De kazernecoördinatoren zijn het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de dagelijkse gang van zaken op de kazerne.

Hoe vul je dit in?
Je geeft je kazernecoördinatoren de ruimte en brengt hen in positie in plaats van dat je zelf op de voorgrond staat. Je werkt op basis van vertrouwen en delegeert op het juiste moment. Je gaat op zoek naar de kwaliteiten van je medewerkers en weet hen te stimuleren en motiveren. Voor collega teamleiders en kazernecoördinatoren ben je sparringpartner. Je kunt situaties beschouwend bekijken en durft te reflecteren op je eigen handelen en dat van collega’s.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken een betrokken collega die met een open benaderingswijze richting geeft aan de kazernes. Je kunt je goed inleven in de wereld van de vrijwilliger en maakt gemakkelijk verbinding met zowel vrijwilligers, kazernecoördinatoren en collega teamleiders als ook andere sectoren en daarbuiten. Je denkt vooruit, bent betrouwbaar en neemt vakinhoudelijke kennis van de brandweer mee.  

Met jouw visie en lange termijn denken help je de organisatie verder en schuw je verandering niet. Je durft je buiten de gebaande paden te bewegen en zoekt dit waar nodig op. Je bent standvastig en doortastend in je leiderschap. Het is belangrijk dat je flexibel bent in je werktijden: twee avonden per week is eerder regel dan uitzondering.

Om deze functie goed te kunnen vervullen beschik je in ieder geval over:

  • HBO diploma/ Academisch werk- en denkniveau
  • Enige jaren ervaring in een leidinggevende rol
  • Repressieve ervaring binnen de brandweer, met voorkeur in de rol van Officier van Dienst of Hoofdofficier van Dienst
  • Vakinhoudelijke kennis van de brandweer
  • Je hebt affiniteit met de vrijwilligerswereld en kunt je inleven in hun situatie
  • Je bent in staat om op verschillende niveaus te acteren en snel te schakelen

Wat bieden wij jou?
De functie is ingedeeld in schaal 12 (max €5756,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Deze wordt bij goed functioneren omgezet in een vaste aanstelling. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden.

Handig om te weten
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 

Meer weten?
Vraag het Rob

Sectorhoofd Repressie
Mail: r.bokdam[at]brandweertwente.nl
Telefoon: 088 256 8175

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Interesse?

Je interesse kun je tot 14 april a.s. kenbaar maken door op 'solliciteer nu' te klikken. Op het sollicitatieformulier dat zich opent vul je vervolgens je persoonlijke gegevens in. Je brief inclusief cv, kun je als bijlage meesturen.

De gesprekken zijn gepland in week 17. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus voeren we de sollicitatiegesprekken mogelijk op een alternatieve wijze.

Delen