Teamleider Brandveilig Leven

Is verbinden één van jouw kernkwaliteiten en werk je graag in een actiegerichte omgeving in het mooie Twente? Dan zoekt Brandweer Twente jou! Als teamleider Brandveilig Leven (m/v) geef je leiding aan een team dat de (brand)veiligheid van inwoners en bedrijven in Twente wil bevorderen. Centrale thema’s zijn het verhogen van de zelfredzaamheid en het bewustzijn rondom (brand)veiligheid te vergroten. Als teamleider Brandveilig Leven ben je vertegenwoordiger van de brandweer op het gebied van veiligheid in de breedste zin van het woord. Naast een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden bieden we je een leuke werkplek in een aantrekkelijke organisatie. Je bent vanuit je uitvalsbasis Hengelo werkzaam in de hele regio, waar je met gepassioneerde collega’s werkt aan goede en moderne brandweerzorg in Twente.

 

 

Hengelo Centrum
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo OV
088 256 7000

Teamleider Brandveilig Leven

36 uur

Vanuit het team Brandveilig Leven zoeken wij burgers en bedrijven op om samen met hen in gesprek te gaan om  (brand)veiligheid te vergroten en onveiligheid te voorkomen. Gegevens verzamelen en analyseren om onze activiteiten te sturen en te onderbouwen vormen een belangrijke basis. Je geeft vorm aan de verdere ontwikkeling van de Riskfactory zowel in Twente als op landelijk niveau.

Dit ga je doen
• Je geeft leiding aan het team Brandveilig Leven.
• Je stimuleert de ontwikkeling van instrumenten en acties op het gebied van brandveilig leven.
• Je coördineert activiteiten voor interne en externe partners, waarbij medewerkers uit alle sectoren betrokken zijn.
• Je maakt de meerwaarde van Brandveilig Leven zichtbaar.
• Je participeert in en onderhoudt netwerken op zowel regionaal als landelijk niveau.

Kennis en ervaring
• Je hebt ervaring en/of affiniteit met onderwerpen die gerelateerd zijn aan brandveiligheid en met het brandweervak in zijn algemeenheid.
• Je beschikt over HBO+/WO werk– en denkniveau.
• Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende/manager.

Competenties
• Je legt op een natuurlijke wijze verbinding met de omgeving.
• Je bent analytisch, creatief, ontwikkelingsgericht en legt focus op nieuwe concepten.
• Je bent een netwerker.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Deze wordt bij goed functioneren omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 5.438,- bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden en geven je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Informatie en sollicitatie
Meer informatie over onze organisatie vind je op vrtwente.nl en brandweertwente.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen Ronald Pellewever, sectorhoofd Brandveiligheid, telefoon 088 256 8005. Informatie over de procedure kun je verkrijgen bij Louella Inees, adviseur P&O, telefoon 053 487 6601 of personeel@regiotwente.nl.

Je kunt tot 27 november 2017 solliciteren door in te loggen via deze link. Op het sollicitatieformulier dat zich vervolgens opent kun je je persoonlijke gegevens invullen en jouw sollicitatiebrief, inclusief CV, als bijlage meesturen. Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern geplaatst.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 5 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Brandweer Twente

Brandweer Twente is dé organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voorbereid is en klaar staat om onze Twentse burgers te helpen. Brandweer Twente is één van de meest innovatieve brandweerkorpsen in Nederland en koploper op diverse fronten zoals de inzet van business intelligence, drone Argus, REDSUIT en risicogerichte brandweerzorg. De brandweermannen en -vrouwen in Twente bestrijden jaarlijks een kleine 5.000 incidenten. Hierbij gaat het om onder meer het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Ook bij uitval van stroomvoorziening of extreem weer zijn we bezig met het verlenen van hulp. De sector Repressie verzorgt deze directe paraatheid en inzet vanuit 29 kazernes met bijna 700 vrijwilligers en 150 beroeps- medewerkers.
Wij gebruiken cookies